ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Τηλεδιάσκεψη με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε…


    Την Τρίτη,7 Οκτωβρίου 2014, το σχολείο μας συμμετείχε στη ζωντανή τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καβάλας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο ενημέρωσης, να πληροφορηθούν για τη σωστή χρήση του διαδικτύου και για το πώς μπορούν να προφυλάσσονται από τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο.
     Συνδεθήκαμε όλα τα σχολεία της Καβάλας την ίδια ώρα, σε ειδική πλατφόρμα του σχολικού δικτύου και ακούσαμε τρεις αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας να μας μιλάνε για το διαδίκτυο και την ορθή χρήση του. Παράλληλα, σε ζωντανό χρόνο, κάποια σχολεία είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν σχετικές ερωτήσεις για το θέμα αυτό. 
Αυτά που πρέπει να ξέρουμε

1)Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δημιουργήσει μια ειδική ιστοσελίδα για παιδιά και γονείς σχετικά με το διαδίκτυο και την ασφαλή χρήση του. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στην εξής διεύθυνση:  http://www.cyberkid.gov.gr

2)Γραμμή SOS - Καταγγελίες : 210 - 6476959

3)Email Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr

4)Cyberkid Application για Smartphones και tablets                                                                   
Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μιας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας "Cyber Alert" , αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (Cyber Alert), που θα έχει έδρα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το Cyberkid Application μπορείτε να το κατεβάσετε στα κινητά ή στα tablets από App store  (No 21) στην κατηγορία news και από Play store (No 43) στην κατηγορία νέα applications.