ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Καβάλας

Επειδή αγαπάμε τη μουσική…


Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 η Πέμπτη, η Έκτη και κάποιοι μαθητές από την Τετάρτη τάξη του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων και το δάσκαλο μουσικής επισκέφθηκαν το Μουσικό Γυμνάσιο Καβάλας προκειμένου να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του.

Εκεί μας υποδέχθηκαν οι καθηγητές του μουσικού γυμνασίου όπου παρουσίασαν στα παιδιά με λίγα λόγια το γυμνάσιο, μίλησαν για τις δράσεις του, για τον τρόπο που γίνονται τα μαθήματα και για το πώς μπορεί να εγγραφεί κανείς σε αυτό.

Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκτελέσεις τραγουδιών από διάφορα μουσικά σύνολα με τη συνοδεία έγχορδων μουσικών οργάνων όπως πχ κλασικής κιθάρας, μπουζούκι, βιολιού, βιολοντσέλου κτλ, πνευστών οργάνων όπως πχ τρομπέτας, σαξόφωνου, φλάουτου, κλαρίνου και πολλά άλλα.

Επίσης, τα παιδιά της χορωδίας μας μαζί με το δάσκαλο μουσικής πραγματοποίησαν και την τελική πρόβα των τραγουδιών με τα οποία συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Μουσικό Γυμνάσιο στο αμφιθέατρο Καβάλας τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015.

Οι καθηγητές του γυμνασίου έδωσαν την ευκαιρία και στους δικούς μας μαθητές να συμμετέχουν στα τραγούδια, διδάσκοντάς τους πώς να κρατάνε το ρυθμό. Έτσι, όλοι μαζί δημιούργησαμε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουμε αυτήν την εμπειρία.

Ευχαριστούμε πολύ το Μουσικό Γυμνάσιο και τους καθηγητές του για την πολύ ευχάριστη φιλοξενία τους και ελπίζουμε από την πλευρά μας να δώσαμε κίνητρα στους μαθητές μας προκειμένου να ασχοληθούν με το χώρο της μουσικής.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που κάλυψε ένα μέρος του ποσού που απαιτούνταν προκειμένου να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την επίσκεψη αυτή.