ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Επίσκεψη στο φούρνο της γειτονιάς!

Από τις Α΄ και Β΄ τάξεις

Η Α΄ και Β΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο φούρνο της γειτονιάς του σχολείου στις 18/3/2015. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Μελέτης Περιβάλλοντος και της Ενότητας « Η γειτονιά μου» αλλά και του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιείται από τις δύο τάξεις και έχει τίτλο: «Πάμε μαζί; Περιβάλλον και Μεσογειακή Διατροφή».

Τα παιδιά περπάτησαν στη γειτονιά του σχολείου και παρατήρησαν τι υπάρχει γύρω τους. Στον χώρο του φούρνου, παρατήρησαν τα μηχανήματα και έκαναν διάφορες ερωτήσεις για την χρήση του καθενός. Ο ιδιοκτήτης του φούρνου κος Γιάννης Ιωσηφίδης, απάντησε με υπομονή και απλότητα σε ερωτήσεις και απορίες που εκφράζονταν. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την παρασκευή ζυμαριού από τα μηχανήματα, άφησαν τη ζύμη τους να «αναπαυθεί» και  τέλος το πιο σπουδαίο και συναρπαστικό: …. ζύμωσαν τα δικά τους ψωμάκια!! Με δικά τους σχέδια και ιδέες πλάσανε, κατά ομάδες, ότι είχαν ευχαρίστηση! Κατά την αναμονή τους στο χώρο προσφέρθηκε στα παιδιά ένα υγιεινό μεσογειακό πρωινό: Χυμός και σάντουιτς με ψωμί, κασέρι και ντομάτα τα οποία ήταν ιδέα και προσφορά του ιδιοκτήτη του φούρνου! Όταν τελείωσαν το πρωινό τους και είχαν όλοι πλάσει το ψωμάκι τους ευχαρίστησαν τον ιδιοκτήτη και τους υπαλλήλους του φούρνου για τη φιλοξενία αλλά πολύ περισσότερο για την υπομονή που υπέδειξαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής 32 παιδιών στο χώρο τους!!

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα ψωμάκια των παιδιών φτάσανε στο σχολείο μας ψημένα και έτοιμα για φάγωμα! Τα παιδιά τα απόλαυσαν πραγματικά! Πολύ περισσότερο γιατί εργάστηκαν και τα ίδια για την παρασκευή τους! 


Ευχαριστούμε πολύ τον κο Ιωσηφίδη Γιάννη για την μοναδική εμπειρία που μας προσέφερε!