ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Ενδοσχολική επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών

Σχέσεις σχολείου και γονέων

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο ενδοσχολικής επιμόρφωσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δ.Σ. Κρηνίδων την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, με θέμα: "Σχέσεις σχολείου και οικογένειας".

Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η σχολική σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Χατζηνικολάου Σοφία και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Κατά το σεμινάριο γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την εισήγηση της κ. Χατζηνικολάου Σοφία, η οποία παρουσίασε πολύ χρήσιμες πληροφορίες σε όσους παρευρέθησαν στο σεμινάριο για το ποια είναι τα συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς σε σχέση με το σχολείο αλλά και το αντίστροφο, προτείνοντας παράλληλα και λύσεις ώστε να εξομαλυνθούν τυχόν διαφορές.

Ταυτόχρονα και οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές (γονείς/εκπαιδευτικοί) κατέθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς, εξέφρεσαν τις ανησυχίες τους και συζήτησαν μεταξύ τους πάντα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη σχολική σύμβουλο της περιφέρειάς μας που μας έκανε την τιμή να εισηγηθεί του σεμιναρίου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που βοήθησε στη διοργάνωσή του και όσους γονείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του σχολείου και διέθεσαν λίγο από τον προσωπικό τους χρόνο προκειμένου να παρευρεθούν στο σεμινάριο.