ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Πρόσκληση γιαγιάδων στο σχολείο μας από τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων

«Τα παιδία παίζει»


Οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Τα παιδία παίζει»  που υλοποιούν τη φετινή χρονιά, έστειλαν ανοιχτή πρόσκληση στους συγγενείς των παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας. Τελικά, την τιμή να επισκεφθούν το σχολείο και τους μαθητές μας έκαναν τρεις αξιαγάπητες γιαγιάδες, η κ. Σοφία, η κ. Δέσποινα και η κ. Ευανθία.

Έχοντας μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και οι τρεις κάθισαν με τους μαθητές μας, μίλησαν μαζί τους για τα δικά τους δύσκολα παιδικά χρόνια, τους έδωσαν πολύτιμες συμβουλές  και το κυριότερο έπαιξαν μαζί με τα παιδιά διάφορα παιχνίδια που συνήθιζαν να παίζουν και οι ίδιες όταν ήταν μικρά παιδιά.

Στόχος μας ήταν να συγκρίνουν οι μαθητές τα παιχνίδια  του «χθες» και του «σήμερα» αλλά πάνω απ’ όλα να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι χρειάζεται φαντασία και απλά, καθημερινά υλικά και όχι απαραίτητα παιχνίδια που κοστίζουν ακριβά.

Αυτό που μας έμεινε περισσότερο είναι η αγάπη και των τριών κυριών για τα παιδιά και η μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό που τρέφουν για τους δασκάλους και το σχολείο μιας και οι ίδιες το στερήθηκαν καθώς οι περιστάσεις εκείνης της εποχής δεν τις επέτρεψαν να φοιτήσουν σε κάποιο σχολείο.


Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σοφία, την κ. Δέσποινα και την κ. Ευανθία που δέχθηκαν την πρόσκλησή μας και επισκέφθηκαν το σχολείο μας και μπορέσαμε να περάσουμε μαζί τους όμορφες και συγκινητικές στιγμές.