ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη του προέδρου της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδια Ίρις-Καβάλας

Βάλε 3ποντο στη ζωή με την Ίριδα Καβάλας!

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 ο νυν πρόεδρος και πρώην παίκτης του αθλητικού σωματείου καλαθοσφαίρισης ατόμων με αμαξίδια  "Ίρις" Καβάλας επισκέφθηκε το σχολείο μας, κατόπιν πρόσκλησης των εκπαιδευτικών των Ε΄ και Στ΄ τάξεων στο πλαίσιο του προγράμματος "Τα παιδία παίζει" που υλοποίησαν τη φετινή χρονιά.
Ο κ. Τάσος Βιζικίδης, εξήγησε στα παιδιά  τι είναι η καλαθοσφαίριση ατόμων με αμαξίδια, μίλησε για τους κανόνες και τον τρόπο που διεξάγονται οι αγώνες και μοιράστηκε μαζί τους διάφορες εμπειρίες που έζησε ως παίκτης της ομάδας. Ο κ. Βιζικίδης απάντησε σε όλες τις απορίες που εξέφρασαν τα παιδιά ενώ παράλληλα τους προσκάλεσε να παρακολουθήσουν από κοντά και κάποιον αγώνα μπάσκετ της ομάδας.

Κυρίως, όμως, επικεντρωθήκαμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που κινούνται με αμαξίδια μέσα στις πόλεις και γενικότερα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή έτσι ώστε οι μαθητές μας να υιοθετήσουν μια υπεύθυνη στάση ως αυριανοί πολίτες απέναντι στους ανθρώπους αυτούς και να τους αντιμετωπίζουν με σεβασμό.Το μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε είναι ότι η διαφορετικότητα δεν σημαίνει ανισότητα και αποκλεισμός διάφορων κοινωνικών ομάδων αλλά αντιθέτως θέλαμε να τονίσουμε την μοναδικότητα κάθε ανθρώπου.Ο αθλητισμός δεν αποκλείει κανέναν άνθρωπο να συμμετέχει. Ας μην το κάνουμε εμείς στην καθημερινότητά μας. Αναπτύσσουμε κοινωνική ευαισθησία και φερόμαστε με σεβασμό σε όλα τα άτομα με αναπηρία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τάσο Βιζικίδη, τον πρόεδρο της ομάδας "Ίρις" Καβάλας, που επισκέφθηκε το σχολείο μας και μίλησε με πολλή αγάπη στα παιδιά και σας καλούμε όλους να ενισχύσετε την ομάδα παρακολουθώντας τους αγώνες τους γεμίζοντας τα γήπεδα!

Ραντεβού όλοι στη νέα αγωνιστική που ξεκινάει από Σεπτέμβρη! 
Η σελίδα της ομάδας στο facebook.