ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Με τη δική σας βοήθεια πλησιάσαμε το στόχο!

Η πρώτη αποστολή από πλαστικά καπάκια είναι γεγονός

Βαθύτατα συγκινημένοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι ήμασταν σήμερα όταν αντικρίσαμε την ποσότητα από καπάκια που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μόλις σε ένα χρόνο προκειμένου να τα προσφέρουμε στο Σύλλογο ΑμεΑ Ν. Καβάλας για να βοηθήσουμε στην αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου. 

Αναλυτικότερα, σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 φορτηγό του Δήμου Καβάλας ήρθε στο σχολείο μας για να παραλάβει τις σακούλες με τα καπάκια και να τις μεταφέρει στα γραφεία του Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καβάλας όπου άνθρωποι του Συλλόγου περίμεναν για να τις παραλάβουν.
Τα στοιχήματα μεταξύ μας έπεφταν βροχή για το ποιος θα πέσει πιο κοντά στο ακριβές βάρος της ποσότητας που συγκεντρώσαμε .... μέχρι που τα καπάκια τελικά ζυγίστηκαν και μας ανακοινώθηκαν τα "αποτελέσματα".

Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σχεδόν μισό τόνο!
ΜΠΡΑΒΟ ΚΡΗΝΙΔΕΣΗ αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοξεκινήσαμε την περσινή χρονιά το εγχείρημα ήμασταν κάπως διστακτικοί και λίγο απαισιόδοξοι. Η απαιτούμενη ποσότητα που έπρεπε να μαζέψουμε ήταν ένας τόνος το λιγότερο. Μας φάνηκε πολύ μακρινός ο στόχος στην αρχή.

Η πραγματικότητα μας διέψευσε. Η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας ήταν μεγάλη. Πήραμε περισσότερο θάρρος. Από κάποιο σημείο και μετά το να μαζεύουμε καπάκια άρχισε να μας γίνεται εμμονή.  Δεν αφήναμε κανένα καπάκι να πάει χαμένο κι έτσι καταφέραμε μέσα σε ένα χρόνο να συγκεντρώσουμε όλη αυτήν την ποσότητα.

Ευελπιστούμε να γίνει και η δικιά σας εμμονή. Κανένα καπάκι να μην πηγαίνει χαμένο. 
Συνεχίζουμε να μαζεύουμε πλαστικά καπάκια από διάφορες συσκευασίες (μπουκάλια, σαμπουάν, απορρυπαντικά κτλ). 
Κάνουμε, επίσης, έκκληση και σε όσα μαγαζιά καταναλώνουν/εμπορεύονται συσκευασίες με πλαστικά καπάκια, ειδικότερα τα καφέ/εστιατόρια/χώροι εστίασης της περιοχής να μην πετάνε τα καπάκια αλλά να τα φέρνουν σε εμάς.

Πλησιάσαμε το στόχο αλλά δεν το φτάσαμε ακόμη.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ....


Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων που στήριξε έμπρακτα την προσπάθειά μας μαζεύοντας καπάκια, στους υπαλλήλους του Δήμου και στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Σπυριδάκη Σάκη, που ήρθαν και βοήθησαν σήμερα καθώς επίσης και στον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων Ν. Καβάλας, κ. Αναστάσιο Τσουρουκίδη, ο οποίος βοήθησε στη μεταφορά της ποσότητας.

Τέλος, εκ μέρους του Συλλόγου ΑμεΑ Ν.Καβάλας μεταφέρονται μέσω του ιστολογίου μας θερμές ευχαριστίες σε όλους εσάς και εκφράζουν τη χαρά τους που στηρίζουμε την προσπάθειά τους.