ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη στο οχυρό Ρούπελ (26/10/2016)

Γραμμή Μεταξά

Στο πλαίσιο της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, το σχολείο μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή εκπαιδευτική επίσκεψη στο οχυρό Ρούπελ προπαραμονές 28ης Οκτωβρίου, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016.

Μία εκδρομή στα ελληνοβουλγαρικά  σύνορα, τη λεγόμενη Γραμμή Μεταξά, η οποία μας άφησε έκπληκτους και γεμάτους δέος για όλα όσα είδαμε και μάθαμε από τους στρατιώτες –ξεναγούς.

Μεγάλο θαυμασμό μας προκάλεσαν το Παρατηρητήριο και το Ηρώο των Πεσόντων και φυσικά οι υπόγειες στοές που σχηματίζουν μια υπόγεια πολιτεία ή έναν υπόγειο λαβύρινθο θα έλεγε κανείς.


Είδαμε διάφορα μουσειακά εκθέματα από τον πόλεμο του ’40 με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, ξεναγηθήκαμε στους χώρους του οχυρού και πληροφορηθήκαμε για τον τρόπο κατασκευής του, τη μυστικότητα κάτω από την οποία κατασκευάστηκε το οχυρό καθώς επίσης και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν τις γενναίες μάχες που δόθηκαν στο οχυρό και την ανδρεία που επέδειξαν οι στρατιώτες του για να απωθήσουν τον εχθρό.

Η επίσκεψη αυτή είναι από τις καλύτερες επισκέψεις που έχουμε πραγματοποιήσει έως τώρα και προτείνουμε σε όλους  ανεπιφύλακτα να επισκεφθούν την τοποθεσία και το οχυρό το οποίο αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας.