ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Σχολική γιορτή για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Σεμνά και οικογενειακά»

Με διαφορετικό τρόπο τιμήσαμε το έπος του ’40 τη φετινή χρονιά σε πιο κλειστό «μαθητικό» κύκλο στις 27 Οκτωβρίου 2016.

Με άλλα λόγια αποφασίσαμε τη φετινή χρονιά η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου να γιορταστεί ανά τάξεις. Σκοπός μας ήταν να αφιερώσουμε τη μέρα αυτή ώστε να μιλήσουμε για τα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, για την εμπλοκή της Ελλάδας και για τον ηρωισμό που επέδειξαν οι Έλληνες αγωνιστές έναντι των Ιταλών και των Γερμανών.

Κάθε εκπαιδευτικός προσάρμοσε το υλικό που είχε στη διάθεσή του ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των παιδιών  κι έτσι η μέρα αυτή πλαισιώθηκε με τραγούδια, βίντεο, ζωγραφιές και συζήτηση.
Φυσικά, δεν παραλείψαμε να συζητήσουμε και για τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις μας από την επίσκεψή μας στο οχυρό Ρούπελ (η οποία είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα) και έτσι κλείσαμε όμορφα και εποικοδομητικά τη μικρή γιορτούλα, φόρο τιμής, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές μας συμμετείχαν στην παρέλαση του χωριού και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που είχε ετοιμάσει ο Δήμος Καβάλας εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο μας.

Από το Διευθυντή του σχολείου και το υπόλοιπο Διδακτικό Προσωπικό θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την παρουσία τους στην παρέλαση.