ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Άσκηση ετοιμότητας σεισμού

Για παν ενδεχόμενο…

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού στο σχολείο μας προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που συμβεί σεισμός κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Δόθηκαν στους μαθητές οδηγίες για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του σεισμού και έπειτα πραγματοποιήθηκε η άσκηση ώστε να γνωρίζουμε τα σχετικά μέτρα (αυτό)προστασίας και να αντιδράσουμε ψύχραιμα σε περίπτωση σεισμού.

Μετά από το άκουσμα του συνθηματικού κουδουνιού, που σηματοδοτούσε την έναρξη του σεισμού, οι μαθητές καλύφθηκαν κάτω από τα θρανία τους για να προφυλαχθούν. Με τη λήξη του σεισμού οι μαθητές  σηκώθηκαν και με ηρεμία ακολούθησαν τις οδηγίες των δασκάλων τους ώστε να εκκενωθούν με ασφάλεια τα κτίρια.
Όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν σε ασφαλές σημείο του προαύλιου χώρου του σχολείου όπου και ελέγχθηκαν αν ήταν όλοι παρόντες.

Κάθε εκπαιδευτικός λειτούργησε βάσει των αρμοδιοτήτων που του έχει ανατεθεί σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό  Σχολικής Μονάδας και το Μνημόνιο Ενεργειών Διαχείρισης Σεισμικού Κινδύνου.


Αισιοδοξούμε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πραγματική ανάγκη, οφείλουμε όμως να είμαστε προετοιμασμένοι.