ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Ημέρα Ευαισθητοποίησης


Η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, γι' αυτό, λοιπόν, και οι μαθητές της Ε΄ τάξης αφιέρωσαν λίγο χρόνο από το μάθημα για να μιλήσουν για την ημέρα αυτή και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα που αφορούν τους ΑμεΑ.

Παρακολουθήσαμε διάφορα πολλά ενδιαφέροντα βίντεο, συζητήσαμε  με αφορμή διάφορες εικόνες που βλέπαμε για το ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και το τι μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε ενώ μάθαμε και κάποιες λέξεις στη νοηματική.

Τέλος,κάθε παιδί έμαθε να γράφει το όνομά του με τη γραφή Braille προκειμένου να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα άτομα με αναπηρία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα, μπορούν και καταφέρνουν τα ίδια πράγματα όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

Ευχάριστη έκπληξη για εμάς ήταν η επίσκεψη από τους μαθητές και τις μαθήτριες του νηπιαγωγείου, οι οποίοι ήρθαν στην τάξη μας για να μας μιλήσουν για την  ημέρα αυτή και φυσικά δεν ήρθαν με άδεια χέρια. Μαζί τους έφεραν και μια μεγάλη σακούλα καπάκια, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια που κάνει το σχολείο μας για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.
Τους ευχαριστούμε πολύ!

Το μήνυμα, φυσικά, της ημέρας ήταν: