ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Γνωρίζω-Αγαπώ-Προστατεύω τη σπονδυλική μου στήλη

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 το σχολείο μας επισκέφθηκε η νοσηλεύτρια του Π.Ε.Δ.Υ.-Μ.Υ. Καβάλας, Μέλος του Δικτύου Αγωγής Υγείας της  4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, κ. Κατερίνα Μαχαιρίδου, προκειμένου να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας που αφορά τη γνωριμία και την προστασία της σπονδυλικής στήλης.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 8 εβδομάδες και πρόκειται να υλοποιηθεί εξ αποστάσεως καθώς οι μαθητές των παραπάνω τάξεων καλούνται να απαντήσουν σε ένα σύνολο ερωτήσεων που θα αναρτώνται κάθε Παρασκευή στο blog του σχολείου αφού θα έχουν παρακολουθήσει ένα ολιγόλεπτο βίντεο σχετικά με τη σπονδυλική μας στήλη.

Η κ. Μαχαιρίδου γνώρισε τους μαθητές οι οποίοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τους ενημέρωσε για το  πώς πρόκειται να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, μοίρασε σχετικά ερωτηματολόγια  για να ελέγξει τις πρότερες γνώσεις των μαθητών ενώ παράλληλα τους εξήγησε πόσο σημαντική είναι η σπονδυλική μας στήλη και πώς πρέπει να την προστατεύουμε.

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα αυτό αφορά και τους γονείς των παιδιών, καθώς είναι απαραίτητο και οι ίδιοι να τηρούν τη σωστή στάση του σώματος αλλά και να ενθαρρύνουν να κάνουν και τα παιδιά τους το ίδιο.

Γι΄αυτό καλό θα ήταν να παρακολουθούν και οι ίδιοι τα ολιγόλεπτα βίντεο γιατί η σπονδυλική μας στήλη είναι κάτι που μας συνοδεύει από τη μικρή μέχρι την ενήλικη ζωή μας και είναι χρήσιμο να προλαβαίνουμε καταστάσεις προτού είναι μη αναστρέψιμες.