ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Let's do it Greece - Οι δράσεις μας

Αγαπώ το σχολείο μου. Προστατεύω το περιβάλλον.

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος, για 3η συνεχή χρονιά στην «Εβδομάδα Εθελοντισμού  Lets do it Greece 2017» επιθυμώντας να καλλιεργήσει στους μαθητές υπεύθυνη στάση απέναντι σε περιβαλλοντικά προβλήματα και να τους εμφυσήσει το πνεύμα του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς.
Ο χώρος δράσεων που επιλέχθηκε ήταν οι τάξεις και η αυλή του σχολείου, χώροι στους οποίους τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους , γι’ αυτό και γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί εργαστήκαμε από κοινού προκειμένου να επιτύχουμε ευχάριστες αλλαγές στη σχολική τους καθημερινότητα.
Πιο συγκεκριμένα, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί επιμελήθηκαν τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό των τάξεων και της αυλής του σχολείου, δημιούργησαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, φιλοτέχνησαν αφίσες με οικολογικά μηνύματα και έδωσαν χρώμα στην αυλή βάφοντας τους κάδους απορριμμάτων και τοποθετώντας πολύχρωμες γλάστρες από λάστιχα τα οποία χρωμάτισαν οι ίδιοι οι μαθητές.
Φυσικά, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη διαδικασία και τη σημασία της ανακύκλωσης παρακολουθώντας σχετικά βίντεο αν και στο σχολείο μας ήδη ανακυκλώνουμε χαρτί, μπαταρίες και πλαστικό.

Παράλληλα, ο Δήμος Καβάλας μέσω της Δημοτικής Συμβούλου, κ. Βαρβάρας Μπαλτζίδου, την οποία ευχαριστούμε θερμά, προμήθευσε το σχολείο μας με εποχιακά φυτά για να φυτέψουμε στις καινούριες μας γλάστρες κι έτσι να ομορφύνει περισσότερο η αυλή του σχολείου.

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν και ευχαριστούμε από καρδιάς όσους γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και βοήθησαν στη βελτίωση της εικόνας του σχολείου μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Γεωργαντοπούλου Έφη, τον κ. Θεοδόσιο Μυλωνίδη καθώς και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και στον Πρόεδρό του, κ. Σπυριδάκη Σάκη.