ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Έκθεση παραδοσιακών μουσικών οργάνων στο σχολείο μας

Από την Ελλάδα και όχι μόνο…

Έκθεση με παραδοσιακά μουσικά όργανα από διάφορα μέρη του κόσμου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, μια πρωτοβουλία που ανέλαβαν ο μουσικοδιδάσκαλος των Τμημάτων Μουσικής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.κ. Μανώλης Παργεντάκης και Σάκης Σπυριδάκης αντίστοιχα. 

Η έκθεση στεγάστηκε στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας, το οποίο διαμορφώθηκε ανάλογα για το σκοπό αυτό κι έτσι την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 όλες οι τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το χώρο, παρατήρησαν τα μουσικά όργανα και πληροφορήθηκαν για την προέλευση και το είδος κάθε μουσικού οργάνου. Φυσικά, ο κ. Μανώλης Παργεντάκης μαζί με μαθητές των Τμημάτων Μουσικής έκαναν και μια μικρή επίδειξη για το πώς παίζονται κάποια από αυτά τα όργανα. 

Τα όργανα αυτά αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος από την μεγάλη προσωπική συλλογή μουσικών οργάνων που διαθέτει ο κ. Μανώλης Παργεντάκης και ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να μας την παρουσιάσει στο σχολείο μας. 

Η έκθεση περιελάμβανε μουσικά όργανα από κάθε κατηγορία μουσικών οργάνων - πνευστά, κρουστά και έγχορδα- ενώ ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το θιβετιανό κέρατο (tibetan horn) ένα μακρύ πνευστό μουσικό όργανο που χρησιμοποιούν οι θιβετιανοί και οι μογγόλοι βουδιστές στις θρησκευτικές τους τελετές.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μανώλη Παργεντάκη και τον κ. Σάκη Σπυριδάκη καθώς και τους μαθητές των Τμημάτων Μουσικής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την παρουσίαση που έκαναν στους μαθητές μας.