ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Επίσκεψη μαθητών από το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Καβάλας

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι


Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2017 την Ε΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκαν μαθητές από το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Καβάλας προκειμένου να κατασκευάσουμε όλοι μαζί πήλινα στεφάνια για τη γιορτή της μητέρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές του Θεραπευτηρίου επισκέπτονται το σχολείο μας, καθώς και στο παρελθόν ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί όπως επίσης και δικοί μας μαθητές επισκέφθηκαν τους μαθητές του Θεραπευτηρίου στο χώρο τους.

Πρόκειται, δηλαδή, για μια φιλία που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας, στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης των παιδιών του Θεραπευτηρίου και των μαθητών του σχολείου μας. Ο απώτερος σκοπός είναι να αντιληφθούν οι μαθητές μας ότι τα άτομα με αναπηρία είναι πολίτες που έχουν δικαίωμα στην ισότιμη μεταχείριση, στην αξιοπρέπεια και στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία.

Τους μαθητές του Θεραπευτηρίου συνόδευσε η δασκάλα κεραμικής, κ. Στέλλα Ρόκκου καθώς επίσης και υπάλληλοι από το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Θεραπευτηρίου.


Ευχαριστούμε πολύ όλα τα παιδιά και τους συνοδούς τους για την πολύ όμορφη εμπειρία που μας προσέφεραν και επιφυλασσόμαστε για μεγαλύτερη συνεργασία στο μέλλον!