ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Αλλαγή σχολικής ηγεσίας

Αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τον απερχόμενο διευθυντή του σχολείου μας, κ. Χρήστο Πασβάντη


Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς και εγκάρδιες  ευχαριστίες μας προς τον απερχόμενο διευθυντή του σχολείου μας, κ. Χρήστο Πασβάντη. Η εξαετής θητεία του στο σχολείο μας  ως Διευθυντής είχε πολλαπλά οφέλη τόσο για το σχολείο ως υποδομή όσο και για το έμψυχο δυναμικό του. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και πρόσωπα της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας γίνανε κοινωνοί της καθημερινής και επίμονης προσπάθειάς του για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για όλους όσους εμπλέκονταν στην καθημερινότητα της σχολικής ζωής.

Ως Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρηνίδων, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην άριστη συνεργασία που είχαμε μεταξύ μας όλα αυτά τα χρόνια. Μια συνεργασία που αναπτύχθηκε σταδιακά και στηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, στην υπομονή, την κατανόηση και το σεβασμό που επιδείκνυε καθημερινά στις προσωπικότητες όλων των συναδέλφων. Η υποστήριξή του σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο ήταν εμφανής και εξατομικευμένη. Η άριστη συνεργασία και οι διαπροσωπικές σχέσεις  που αναπτύχθηκαν σταδιακά αποτέλεσαν βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία της κουλτούρας της σχολικής μας μονάδας. Η εμπιστοσύνη που έδειχνε καθημερινά στις ικανότητες και δεξιότητες του κάθε εκπαιδευτικού αναδείκνυε τα δυνατά στοιχεία της προσωπικότητάς του, δίδοντάς του συγχρόνως ευρύ περιθώριο πρωτοβουλιών, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του σχολείου και των μαθητών. Σημαντικά χαρακτηριστικά στοιχεία, επίσης, της εδραίωσης της προαναφερθείσας άριστης συνεργασίας αποτέλεσε το αίσθημα δικαίου, συλλογικότητας, ισότητας, συναδελφικότητας και δημοκρατίας που τον διακατείχε.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο αξιόλογο διοικητικό και παιδαγωγικό έργο που άφησε κατά την αποχώρησή του αλλά και στην αποτελεσματική και επάξια αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων που είχε να φέρει εις πέρας κατά τη διάρκεια της εξαετούς θητείας του στο σχολείο. Με την επίμονη και μεθοδική εργασία του, εμφανής σε συναδέλφους, γονείς αλλά και βασικούς παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, κατάφερε να εκσυγχρονίσει, να εμπλουτίσει, να οργανώσει και να αναβαθμίσει υποδομές του σχολείου, να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει άτομα να ασχοληθούν και να παρέχουν χρόνο, γνώσεις και ό,τι άλλο ήταν απαραίτητο κάθε φορά για τη σχολική μονάδα ώστε αυτή να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις  ανάγκες των μαθητών.

Κρατώντας τη σχολική κοινότητα ενωμένη και συντονισμένη  σε ένα κοινό σκοπό - το συμφέρον των μαθητών, την ομαλή λειτουργία του σχολείου και την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας - σε συνεργασία πάντα με φορείς της τοπικής κοινωνίας πορευτήκαμε μαζί με τον κ.Χρήστο Πασβάντη στην κεφαλή όλης αυτής της προσπάθειας. Μετατρέψαμε το σχολείο μας από ένα «μικρό» σχολείο σε ένα δυναμικό και σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Νομού μας.

Με μεγάλη συγκίνηση, λοιπόν, αποχαιρετούμε τον πρώτα απ’ όλα φίλο μας, συνάδελφο και τέως Διευθυντή,  κ. Χρήστο Πασβάντη,  ο οποίος από τη φετινή σχολική χρονιά θα υπηρετήσει με την ίδια ευσυνειδησία, ήθος,  εργατικότητα και υπευθυνότητα τη θητεία του ως Διευθυντής στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας. Του ευχόμαστε ολόψυχα μια δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά και κάθε επιτυχία στη νέα του θέση.

Ταυτόχρονα, εκ μέρους όλου του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καλωσορίζουμε στην οικογένεια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρηνίδων, τον νέο μας Διευθυντή, κ. Νίκο Τσίγκο, έναν εξίσου ικανό και εξαίρετο συνάδελφο με την ίδια όρεξη για δουλειά  και του ευχόμαστε πετυχημένη και εποικοδομητική θητεία. Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί εξίσου επάξια στα νέα του καθήκοντα συμβάλλοντας στην πρόοδο και στην συνέχιση της θετικής πορείας του σχολείου έχοντας τη στήριξη και τη συνεργασία όλων μας στο πλευρό του.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων
του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρηνίδων