ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας – Φάρος,  δίπλα στη θάλασσα

Σεμινάριο με θέμα
«Ομήρου Οδύσσεια»


Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, στις 6 το απόγευμα


Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας, διοργανώνει σε συνεργασία με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας σεμινάριο με θέμα την Οδύσσεια του Ομήρου, με εισηγητή τον Θοδωρή Γκόνη, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 6 το απόγευμα, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας – Φάρος, δίπλα στη θάλασσα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Θα προσπαθήσει να διηγηθεί μερικά επεισόδια από τις περιπέτειες του Οδυσσέα μαζί όμως με τα συμφραζόμενά τους στο χώρο και στο χρόνο.
Θα έχει εκπληρώσει το σκοπό του αν μετά το τέλος του σεμιναρίου γεννήσει την επιθυμία στους συμμετέχοντες να βυθιστούν στη μελέτη ολόκληρου του Ομηρικού Έπους.


Η συμμετοχή είναι δωρεάν.


Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ (ώρες γραφείου), στα παρακάτω τηλέφωνα: 2510 220876 και 2510 220877.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚαβάλαςΤετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει  έκθεση-εκδήλωση
Σάββατο 16/11/2019 και ώρα 19:30
στο χώρο του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (ΣΦΓΤ), στην οποία θα παρουσιαστούν τα έργα των μαθητών που δημιούργησαν μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Ειρήνης με τίτλο:
«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ»
Στην εκδήλωση σε κάθε μαθητή-μαθήτρια ή ομάδα μαθητών-μαθητριών θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Η εκδήλωση – έκθεση θα ολοκληρωθεί με τη προβολή της ταινίας:
 «Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ»
                Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας


Διοργάνωση εκδήλωσης

Αγαπητοί γονείς
Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διοργανώνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.00 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας εκδήλωση με θέμα "Εκπαιδευτική Ρομποτική με ανοιχτές τεχνολογίες". Το αντικείμενο ασκεί ιδιαίτερη έλξη στους μαθητές από την μια, από την άλλη οι περισσότεροι γονείς αγνοούμε το θέμα. Είναι μία ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται από γνώστες του αντικειμένου.
Παρακαλούμε για την παρουσία σας.

        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαριάννα Δρόσου - Κακαγιάννη                Νικόλαος Σιδηρόπουλος
Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019ΦΥΣΙΟΛΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

«Εκδήλωση του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας για την Ανακύκλωση»

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας σχεδιάζει εκδήλωση με κεντρικό θέμα την Ανακύκλωση, που θα πραγματοποιηθεί  στις 13-10-2019, ημέρα Κυριακή, στο χώρο του εντευκτηρίου του, έναντι Αγίου Σίλα θέση Τακάν, πάνω από το Κωνστάντειο Γηροκομείο Καβάλας.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης μέσα στο πανέμορφο περιαστικό δάσος της πόλης μας με βιωματικά παιχνίδια, πεζοπορίες και δημιουργικές δραστηριότητες. Πολύτιμοι συνεργάτες στην προσπάθειά μας είναι η Ένωση Γονέων και το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καβάλας
Ώρα προσέλευσης 11.00π.μ.Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 11.15 π.μ., και  περιλαμβάνει :
  • Σύντομη ομιλία από τον ειδικό σύμβουλο διαχείρισης περιβάλλοντος του κ.Δημάρχου  κ.Κυτή  με θέμα την «Ανακύκλωση στο Δήμο Καβάλας».
  • Παιχνίδια ανακύκλωσης για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας Α΄και Β΄Δημοτικού και Νηπίων από τον ερασιτέχνη ηθοποιό κ.Ιορδάνη Καλαϊτζίδη και τη συνδρομή μελών του ΦΟΚ.
  • Παιχνίδια σταθμών οργανωμένα από το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καβάλας για παιδιά  από 10 ετών και πάνω με κεντρικό θέμα την ανακύκλωση.
  • Πεζοπορία για μικρούς  και μεγάλους σε κοντινό μονοπάτι .
  • Πικ-νικ στο διαμορφωμένο χώρο του εντευκτηρίου για γνωριμία με μουσική και χορό.

Όσα παιδιά πάρουν μέρος εκτός από άνετα ρούχα και παπούτσια να φέρουν καπελάκι και νερό. Οι συμμετέχοντες στο πικ-νικ μπορούν να φέρουν το φαγητό τους.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξή σας και θα χαρούμε πολύ να παραβρεθείτε στην εκδήλωσή μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ.2510228118 τις πρωινές ώρες 10.30-13.00μ.μ. καθημερινά εκτός Σαββάτου-Κυριακής.

Ο Πρόεδρος
 Χαϊνάς ΧαράλαμποςΔευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019
Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019


Τετάρτη 8 Μαΐου 2019
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Σας υπενθυμίζουμε τη διοργάνωση του κοινωνικού ποδοσφαιρικού αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Στάδιο Ανθή Καραγιάννη μεταξύ των ομάδων ΜΕΙΚΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΜΕΙΚΤΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ.

Ο αγώνας πραγματοποιείται για τη στήριξη του μικρού μαθητή Χρήστου Θεοδωρίδη που χρήζει άμεσης μετάβασης για θεραπεία στο εξωτερικό.

 Προαιρετική τιμή εισιτηρίου 2 ΕΥΡΩ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019


Κυριακή 14 Μαρτίου 2019


Παρασκευή 12 Μαρτίου 2019
Πέμπτη 11 Μαρτίου 2019
Τετάρτη 10 Απριλίου 2019Πέμπτη 4 Μαρτίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σύνολο Έκφρασης & Δημιουργίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Συμβιβασμοί σε Πράξη Μια» σε σκηνοθεσία της θεατρολόγου Βαρβάρας Βουγιουκλή, που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 09 Απριλίου στις 19.00 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου και τη Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Απριλίου στις 21.00 στο Αμφιθέατρο της Π.Ε Καβάλας «Γ. Παυλίδης».

Εννέα μονόπρακτα, του νεοελληνικού θεάτρου, κατάλληλα οργανωμένα σκηνοθετικά σε μια ενιαία σπονδυλωτή παράσταση.  Κοινός θεματικός άξονας των κειμένων, ο συμβιβασμός: κοινωνικός, εργασιακός, συναισθηματικός, πολιτικός, ιδεολογικός...
Οι ήρωες των επιλεγμένων κειμένων, όπως όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα,  παραιτούνται από τις προσωπικές τους διεκδικήσεις, υποχωρούν από τις θέσεις τους ή εγκαταλείπουν τις ηθικές τους αξίες και δέχονται να προσαρμοστούν σε μια υπάρχουσα κατάσταση, χάνοντας την αγωνιστικότητά τους...
Ο θεατρικός λόγος των συγγραφέων, αιχμηρά επίκαιρος, θίγει, συγκινεί, προβληματίζει, και μας κλείνει με νόημα το μάτι...

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Ανθρωπιά» – Δ. Τσόγια, «Γραφείο με θέα στην πλατεία συντάγματος» – Κ. Μουρσελά, «Βερολίνο» – Δ. Τσόγια, «Μπουχάρα» – Κ. Μουρσελά, «Θρύψαλα» – Γ. Σκούρτη, «Μπιντές» – Κ. Μουρσελά, «Γεια σου, ρε Μάκη, με τα διαστημόπλοιά σου» – Σ. Σερέφα, «Το δίκανο»- Κ. Μουρσελά, «Εμπιστοσύνη» – Δ. Τσόγια

                                                               
Είσοδος ελεύθερη

Υ.Γ. Δυο μήνες μετά την επιλογή των κειμένων και την έναρξη των προβών, στις 19 Νοεμβρίου 2018, έφυγε από τη ζωή ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Σκούρτης. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του....

Ο Διευθυντής
Ιωάννης Κακάρας
Τετάρτη 3 Απριλίου 2019
Πρόσκληση
                - O Όμιλος Καβάλας για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας (ΟΔΕΓ),
                      - ο Σύλλογος  καθηγητών γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας, πτυχιούχων πανεπιστημίου, Καβάλας ,Δράμας ,Ξάνθης (ΣΚΓ),
           - η Ένωση εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ)
και
-η Δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας(Βασίλης Βασιλικός)
σας προσκαλούν
στη διάλεξη
΄΄ η ελληνική στις γλώσσες του κόσμου΄΄
με ομιλητή
τον κ. Αντώνιο Μπουσμπούκη,
ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας στο ιταλικό τμήμα του ΑΠΘ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας
Τετάρτη,10 Απριλίου 2019, ώρα19.30


Τρίτη 2 Απριλίου 2019


Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου, σε συνεργασία με τη Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Κοχλιακών Εμφυτεύσεων της A΄ Πανεπιστημιακής ΩΡΛ Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» με Διευθυντή τον καθηγητή κ. Ιωάννη Κωνσταντινίδη, σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση των παιδιών με κοχλιακό εμφύτευμα και ακουστικά βαρηκοΐας μέσα στην τάξη».

Ημερομηνία: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019
Ώρα: 17:30 – 20:30
Χώρος: 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου Καβάλας


Στην ημερίδα μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και προσχολικής εκπαίδευσης καθώς και γονείς.
Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι τα μέλη της Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Κοχλιακών Εμφυτεύσεων.
Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση ΣυμμετοχήςΤρίτη 19 Μαρτίου 2019ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

5ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ  ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ  ΜΕΛΕΤΙΑΔΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ  31  ΜΑΡΤΙΟΥ  2019Δευτέρα 18 Μαρτίου 2018

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019
Τρίτη 12 Μαρτίου 2019


Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019


Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας σας προσκαλούν στις 8 Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 20.30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου  Ελληνίδων Καβάλας (Ευγενίου Ιορδάνου & Αριστείδου γωνία) στα Εγκαίνια της  έκθεσης ζωγραφικής Καβαλιωτών Ζωγράφων με θέμα: «Γυναίκα»  με τη συνοδεία κιθάρας από τον  Κώστα Χίζαρη. Κατά την έναρξη θα παρακολουθήσετε χορευτικό  δρώμενο του Studio Μπαλέτουτης Γκαμπριέλα Καζόλη με τη συμμετοχή των χορευτριών Βρύζα Μαρία, Παπαδοπούλου Ελένη-Κυριακή και Κασάπη Κατερίνα.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019
Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019
Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2019Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας ανακοινώνεται ότι όσοι έχουν απολέσει τίτλο σπουδών ή έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και επιθυμούν να αποκτήσουν Τίτλο Σπουδών  Δημοτικού Σχολείου, σύμφωνα με  την παρ. 5 του άρθρου 9 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109 τ.Α), μπορούν να πάρουν μέρος, ύστερα από αίτησή τους, στις εξετάσεις που θα γίνουν για το σκοπό αυτό, στις 08 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ., στα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία:

1. 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας (Κων/νου Παλαιολόγου 1) για τους κατοίκους του Δήμου Καβάλας.
2. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης για τους κατοίκους του Δήμου Παγγαίου.
3. 4ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης για τους κατοίκους του Δήμου Νέστου.
4. 1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου για τους κατοίκους του Δήμου Θάσου.

Οι ενδιαφερόμενοι/-νες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την υποβολή των αιτήσεών τους, στο γραφείο 521 του 5ου ορόφου της Νομαρχίας Καβάλας και στο τηλέφωνο 2510-291520 (υπόψη κ. Συλαίου Στέργιου), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2019.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
1. Υποβολή σχετικής αίτησης στη Δ/νση Π.Ε. Καβάλας
2. Αποδεικτικό ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μόνιμης κατοικίας
3. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
                                         
                                                      
Από τη Δ/νση ΠΕ Καβάλας

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018Δελτίο Τύπου
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:30 στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Γ. Παυλίδης» και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη  Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Θανάση Παρμενίδη, με επιλογές από τις καλύτερες στιγμές της κλασικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, καθώς και από το έργο κορυφαίων Ελλήνων συνθετών.

Είσοδος Ελεύθερη


Συνδιοργάνωση: Δήμος Καβάλας, Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας ανακοινώνεται ότι όσοι έχουν απολέσει τίτλο σπουδών ή έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και επιθυμούν να αποκτήσουν Τίτλο Σπουδών  Δημοτικού Σχολείου, σύμφωνα με  την παρ. 5 του άρθρου 9 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109 τ.Α), μπορούν να πάρουν μέρος, ύστερα από αίτησή τους, στις εξετάσεις που θα γίνουν για το σκοπό αυτό, στις 11 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00π.μ., στα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία:
  • 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας (Κων/νου Παλαιολόγου 1) για τους κατοίκους του Δήμου Καβάλας.
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης για τους κατοίκους του Δήμου Παγγαίου.
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης για τους κατοίκους του Δήμου Νέστου.
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου για τους κατοίκους του Δήμου Θάσου.

Οι ενδιαφερόμενοι/-νες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την υποβολή των αιτήσεών τους, στο γραφείο 521 του 5ου ορόφου της Νομαρχίας Καβάλας και στο τηλέφωνο 2510-291520 (υπόψη κ. Συλαίου Στέργιου), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τη Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
1. Υποβολή σχετικής αίτησης στη Δ/νση Π.Ε. Καβάλας
2. Αποδεικτικό ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μόνιμης κατοικίας
3. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
                                         
                                                      
Από τη Δ/νση ΠΕ Καβάλας

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018


Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018


Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018