ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝ & ΚΗΔ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Την Τετάρτη 26/9/2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δ.Σ. και του 1ου Νηπ/γείου Κρηνίδων και διεξήχθησαν οι εκλογές για τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. το οποίο στη συνέχεια συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
1
ΔΟΛΜΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
6976510685
2
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
6983257933
3
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
6973576366
4
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
6937591211
5
ΚΑΓΚΑΣΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ
6946132213


Το νέο Δ.Σ. εύχεται σε όλους Καλή Σχολική Χρονιά
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ

Αγαπητοί γονείς, στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων του Συλλόγου, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Αιμοδοτών Φιλίππων, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και από ώρα 9.00 έως 13.00 στον χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλα τα μέλη μας, να συμμετάσχουν προσφέροντας «ζωή» στους συνανθρώπους μας. Επισημαίνεται ότι όποιος δεν επιθυμεί η φιάλη να καταχωρηθεί υπέρ του Συλλόγου Αιμοδοτών, μπορεί να ανοίξει ατομική μερίδα (καρτέλα) και να την διαχειριστεί αυτός όπως επιθυμεί, αρκεί να το δηλώσει στον πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών, ο οποίος θα βρίσκεται στον χώρο.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Συλλόγου


Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πρέπει να γίνει καταβολή της ετήσιας συνδρομής για τον σύλλογο. Το ποσό είναι 15,00 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν ανά οικογένεια. Για την είσπραξη της συνδρομής θα βρίσκονται τη Δευτέρα 5/11, την Τρίτη 6/11 και την Τετάρτη 7/11 άτομα του συλλόγου στην είσοδο του σχολείου. Παρακαλούμε θερμά όλους τους γονείς να είναι συνεπείς.

Με εκτίμηση,
το ΔΣ του συλλόγου
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018


Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως μετά από εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου αποφασίστηκε, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Κρηνίδων, να προχωρήσουν στην απομάκρυνση άχρηστων αντικειμένων (παλιά κεραμίδια και σανίδες) από την ταράτσα του σχολείου (πάνω από τις τουαλέτες) για λόγους ασφαλείας των μαθητών. 

Παρακαλούνται όσοι γονείς επιθυμούν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Δολματζή Γιώργο, στο τηλέφωνο 6976510685, προκειμένου να προγραμματιστούν οι εργασίες για το ερχόμενο Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018
Γενική συνέλευση και εκλογές

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, την Τετάρτη 19/09/2018, 19:30, στο δημοτικό σχολείο θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του συλλόγου και θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Για να μπορέσουν να διεξαχθούν οι εκλογές θα πρέπει να υπάρχει απαρτία, όπως ορίζει το καταστατικό. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να είστε όλοι εκεί. Επίσης, όποιος επιθυμεί να δηλώσει υποψηφιότητα για το ΔΣ ας επικοινωνήσει στο τηλ 6970998951 (Λεοντιάδου Σοφία).

Ο σύλλογος είμαστε όλοι μαζί! Μη μένετε αμέτοχοι!

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του συλλόγου


Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ξεκινάνε και φέτος οι δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρηνίδων. Όσα παιδιά και γονείς ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εκτυπώνοντας το σχετικό έντυπο στο παρακάτω  link.


Τα σημειώματα να επιστραφούν στο σχολείο ως την Τετάρτη 20-09-2017.


Δραστηριότητες
Σκάκι
Δευτέρα 16:00-17:00
10,00 € / μήνα

Χορωδία
Τρίτη 18:00-19:00
5,00€/μήνα για τα παιδιά δημοτικών σχολείων
8,00 € / μήνα για τους υπόλοιπους

Εκμάθηση μουσικών οργάνων για ενήλικες
Τρίτη 19:00-20:00
15 €/ μήνα

Εκμάθηση μουσικών οργάνων για παιδιά των σχολείων
Σάββατο 15:00-20:00
12,00€ /μήνα

Ρομποτική
Πέμπτη 16:00-17:00
6,00€ / μάθημα
(Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά μόνο από τις Δ, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις των δημοτικών σχολείων)

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά
Παρασκευή 17:00-18:00
10,00 € / μήνα

Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες
Παρασκευή 18:00-19:00
15,00€/μήνα

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του συλλόγουΤετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017Αποκριάτικο ξεφάντωμα!!!

Αγαπητοί γονείς, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την ημέρα της Τσικνοπέμπτης θα ψήσουμε στο προαύλιο του σχολείου και θα μοιράσουμε στα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου σουβλάκια. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να γιορτάσουμε μαζί την ημέρα και να τσικνίσουμε.


Την Κυριακή 19/02/2017, στις 11:00, στο χώρο εκδηλώσεων Μήτσογλου στο Πολύστυλο διοργανώνουμε αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους. Θα υπάρχει κλόουν που θα απασχολήσει τα παιδιά, χορός, κέφι, μουσική και πολλές σερπαντίνες που θα μοιραστούν σε κάθε παιδί. 
Παρακαλούμε τους γονείς να μην φέρουν κομφετί καθώς δεν επιτρέπεται μέσα στο χώρο. Επίσης, παρακαλούμε να φέρετε γλυκά και αλμυρά εδέσματα για να ενισχύσουμε τον μπουφέ. Το εισιτήριο για το αποκριάτικο πάρτι θα είναι 3,00 € για τους μεγάλους και 2,00 € για τα παιδιά, με το οποίο θα προσφέρεται καφές και χυμός αντίστοιχα.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του συλλόγου
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Μουσική Εκδήλωση Αγάπης
Μια βραδιά αφιερωμένη στο συνάνθρωπο…Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Κρηνίδων. 

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο όπου και ακούστηκαν παλιά και αξέχαστα τραγούδια εκείνων των δεκαετιών υπό την καθοδήγηση του κ. Μανώλη Παργεντάκη και της ορχήστρας του.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να μαζευτούν τρόφιμα για τους πάσχοντες του τόπου μας, γι ' αυτό το λόγο η ποσότητα που μαζεύτηκε θα προσφερθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Ταμείο Ευποιίας του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου Κρηνίδων.

Αν και δεν υπήρχε η αναμενόμενη συμμετοχή, ωστόσο από τους παρευρισκόμενους κατάφερε να συλλεχθεί μια αξιοσέβαστη ποσότητα τροφίμων.

Ευελπιστούμε την επόμενη φορά που θα διοργανωθούν ανάλογες δράσεις, η κοινωνία των Κρηνίδων να δείξει περισσότερο το ανθρώπινο πρόσωπό της στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.


Συγχαρητήρια στα Τμήματα Μουσικής του Συλλόγου για την πολύ καλή παρουσία τους, στους μαθητές μας που συμμετείχαν, καθώς επίσης και στο Σύλλογό μας όπως και στον πρόεδρό του, κ. Σάκη Σπυριδάκη, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να υλοποιήσει αυτή τη βραδιά.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016
Προαιρετικές δραστηριότητες για μαθητές και ενήλικες

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας οργανώνει απογευματινές προαιρετικές δραστηριότητες για μαθητές αλλά και για ενήλικες.  Παρακαλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 προκειμένου να αρχίσουν άμεσα τα μαθήματα. Το κόστος θα είναι χαμηλό και θα εξαρτηθεί από το πλήθος των συμμετοχών σε κάθε δραστηριότητα.
Για πληροφορίες καλέστε στο 6948 885762.
Οι δραστηριότητες είναι οι εξής:

1)Εκπαιδευτική ρομποτική 
2)Σκάκι 
3)Εκμάθηση μουσικών οργάνων (μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς, μαντολίνο, σάζι, ούτι, λαούτο, ταμπουράς, πολίτικο λαούτο, κρητική λύρα, κρουστά, λαϊκή κιθάρα) -  Χορωδία

Το Δ.Σ.
του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
2ου Δ.Σ. Κρηνίδων

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  
1Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ
ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ 2014 – 2015, 2015 – 2016

 1. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τη συμμετοχή του Συλλόγου για αγορά δώρων των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.
 2. Συμμετοχή του Συλλόγου στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πλατεία του χωριού για το άναμμα του δέντρου με μπουφέ και γλυκίσματα.
 3. Εκδήλωση του Συλλόγου μετά τις διακοπές των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με βασιλοπιτάκια για τους μαθητές και βασιλόπιτα για τους δασκάλους με δώρο για κάθε τάξη βιβλία.
 4. Εκδήλωση την Τσικνοπέμπτη για τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου με ψήσιμο κρεάτων και εδέσματα για τους μαθητές, τους δασκάλους και όσους γονείς έρχονται.
 5. Γιορτή Αποκριών στο σχολείο με μπουφέ.
 6. Συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στην καρναβαλίστικη παρέλαση με στολές από το Σύλλογο.
 7. Συμμετοχή στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς με αγορά αναμνηστικών για την τάξη που αποφοιτά και συμμετοχή (όσο γίνεται) στα έξοδα της γιορτής.
 8. Αγορά βιντεοπροβολέα για το Δημοτικό Σχολείο.
 9. Αγορά χαλιών για το Νηπιαγωγείο.
 10. Αγορά και εγκατάσταση ασύρματης μικροφωνικής στο Δημοτικό για την ποιοτικότερη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.
 11. Συμμετοχή του Συλλόγου για την οικονομικότερη μετακίνηση των μαθητών στις διάφορες εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν.
 12. Οικονομική κάλυψη διάφορων μικροεξόδων που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.
 13. Επισκευή των ηλεκτρικών σκουπών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.
 14. Στήριξη του Δημοτικού Σχολείου για την πραγματοποίηση κοινωνικών εκδηλώσεων (εκδήλωση για την αιμοδοσία στην πλατεία του χωριού).
 15.  Ενίσχυση μαθητών και οικογενειών που χρήζουν βοήθειας.

Το Δ.Σ.
του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 2ου Δημ. Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου Κρηνίδων


Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015


Γιορτάσαμε και φέτος…Και τη φετινή χρονιά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, παρά το τσουχτερό κρύο, διοργάνωσε την καθιερωμένη πλέον ημέρα εορτασμού της Τσικνοπέμπτης τιμώντας την ημέρα αναλόγως.

Μικροί και μεγάλοι φόρεσαν τις αποκριάτικες φορεσιές τους, έπαιξαν και χόρεψαν υπό τους ήχους καρναβαλίστικης μουσικής και φυσικά γεύτηκαν πεντανόστιμες λιχουδιές κρεατικών που φρόντισαν να ετοιμάσουν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.
Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογό μας που για μια ακόμη χρονιά γιόρτασαν μαζί μας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και περιποιήθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Και του χρόνου με υγεία!!!


Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014


Τσικνοπέμπτη…. και του χρόνου με υγεία!


Για ακόμη μια χρονιά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μάς έδωσε ραντεβού στην αυλή του σχολείου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το έθιμο του τσικνίσματος την ημέρα αυτή. 
Στο πνεύμα της ημέρας μεταμφιεστήκαμε και απολαύσαμε εκλεκτά εδέσματα προσφορά του συλλόγου.
Φέτος είχαμε την τιμή να επισκεφθεί το σχολείο μας ο δήμαρχος Καβάλας, κ. Κωστής Σιμιτσής, με αφορμή το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε για τη σχολική αυλή και επ' ευκαιρίας τον κεράσαμε κι ένα ποτηράκι κρασί για το καλό!
Σημείωση: Το βίντεο αυτό δεν είναι καταχωρισμένο στο youtube. Μπορεί να το βρει κανείς μόνο στο ιστολόγιό μας. 


Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Με κάστανα και ζεστό τσάι….

.... μας υποδέχτηκε στην αυλή του σχολείου το απόγευμα της Παρασκευής 20/12/2013 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα φετινά Χριστούγεννα!


Παρά το τσουχτερό κρύο δώσαμε όλοι το παρόν από νωρίς το απόγευμα....

...και όσο έπεφτε το σκοτάδι μαζευόμασταν όλο και περισσότεροι!
Ο Σύλλογος φρόντισε να μας κεράσει σπιτικά εδέσματα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τα ίδια τα μέλη του Συλλόγου.......και για το πολύ κρύο μοίρασε ζεστό τσάι στους μαθητές και κόκκινο κρασάκι στους δασκάλους και στους γονείς!

Υπήρχε και πάγκος με χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που έφτιαξε ο Σύλλογος για κάθε ενδιαφερόμενο που ήθελε να ενισχύσει το ταμείο του Συλλόγου.Μαζεμένοι όλοι γύρω από τη φωτιά....


....ακούσαμε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Πολιτιστική Στέγη των Κρηνίδων με τη συμμετοχή και των δικών μας μαθητών στη χορωδία.


Μεγάλη συγκίνηση μας προκάλεσε που είδαμε πρώην μαθητές του σχολείου μας - σήμερα μαθητές του Λυκείου- να συνεχίζουν να αγαπούν το Δημοτικό από το οποίο ξεκίνησαν, να συμμετέχουν και να βοηθούν με μεγάλη προθυμία στις δραστηριότητες που αυτό οργανώνει.
          


Απολαύσαμε, επίσης,  το χορευτικό που ετοίμασαν για εμάς οι μαθήτριες από όλες τις τάξεις του σχολείου με υπεύθυνη συντονίστρια την κ. Αγγελική Παλτόγλου.


Χαιρόμαστε πολύ που το σχολείο μας δεν αποτελεί μόνο ένα μέσο μεταβίβασης γνώσεων και αξιών στους μαθητές μας αλλά αποτελεί παράλληλα κέντρο συνάντησης και ζωντανό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας των Κρηνίδων και φυσικά είναι πάντα ανοιχτό σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.


Ο διευθυντής μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων