ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση 2012 και 2013


Δικαιώματα από την πρώτη μέρα 
Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους


Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της ActionAid για την "Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση", το σχολείο μας έδωσε δυναμικό παρόν για δυο συνεχόμενες χρονιές με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων τάξεων του σχολείου μας (Α, Β, Γ και Δ) παίρνοντας μέρος συνολικά 70 παιδιά. Συγκεκριμένα, το 2012 από τις 22- 24 Απριλίου συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση με θέμα: "Δικαιώματα από την πρώτη μέρα" ενώ το 2013 από τις 21-28 Απριλίου συμμετείχε στην Εβδομάδα Δράσης με θέμα: "Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους".

                                      

Αρχικά οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές μελέτησαν το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό της ActionAid, αναρτήθηκαν σε κεντρικό σημείο του σχολείου οι σχετικές αφίσες και ακολούθησε συζήτηση σε κάθε τάξη αναφορικά με τις θεματικές ενότητες της ActionAid. Στη συνέχεια η κάθε τάξη επέλεξε και σχεδίασε τη δράση της. Τα παιδιά παρακολούθησαν DVD, ζωγράφισαν, έπαιξαν παιχνίδια ρόλων μέσα στην τάξη, έγραψαν παραμύθια, δημιούργησαν αφίσες, κατασκεύασαν κολάζ, έπαιξαν με τους δασκάλους, έφτιαξαν εφημερίδα με το θέμα αυτό και διάφορες άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην τάξη. Στο τέλος παρουσίασαν τη δουλειά τους και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου.


Από την Εβδομάδα Δράσης "Δικαιώματα από την πρώτη μέρα":

















 

Από την Εβδομάδα Δράσης:"Όλα τα παιδιά χρειάζονται δασκάλους" 

Δασκάλους για όλα τα παιδιά του κόσμου....με τα μάτια των παιδιών.
Πολύ συγκινητικές εικόνες από τους μικρούς μας μαθητές!








Δάσκαλοι και μαθητές, νιώθουμε περήφανοι για τη συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους δράσεις. Πιστεύουμε ότι δεν ευαισθητοποιήθηκαν μόνο οι μαθητές των τάξεων που συμμετείχαν αλλά όλη η σχολική μας κοινότητα. Ακόμη και οι γονείς, οι οποίοι είδαν την δουλειά μας, ενδιαφέρθηκαν – ρώτησαν και έλαβαν επιπλέον πληροφορίες.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Ζωή Ιορδανίδου, Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, Αγγελική Παλτόγλου, Χαράλαμπος Γιαμουρίδης