ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σημαντικό! Ψηφιακό Σχολείο

Τα σχολικά βιβλία ζωντανεύουν!

Αγαπητοί γονείς, μαθητές (και συνάδελφοι), 

Ήδη από το 2010 το Υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει μια δημόσια ψηφιακή πλατφόρμα με πλούσιο διαδραστικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο (e-books) για όλες τις τάξεις (δημοτικό, γυμνάσιο,λύκειο) και τα μαθήματα.



Στην πλατφόρμα αυτή ενσωματώνονται όλα τα βιβλία σε ψηφιακή μορφή, εμπλουτισμένα με πρόσθετο διαδραστικό υλικό (animations, videos, υπερσυνδέσεις κτλ), ψηφιακή υποστηρικτική διδασκαλία, σχέδια μαθημάτων για κάθε ενότητα, πρόσθετο ψηφιακό υλικό όπως φωτογραφίες, βίντεο, ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια αντιστοιχισμένο ανά ενότητα μαθημάτων από ψηφιακά αρχεία (ΕΡΤ, ΓΑΚ, Βιβλιοθήκες, Μουσεία κλπ).

Με βάση αυτήν την πλατφόρμα δίνεται πρόσβαση από το σπίτι στο μαθητή για περαιτέρω εμπέδωση της ύλης και εξάσκηση με τον ιδιαίτερο δικό του ρυθμό. Παράλληλα ο εκπαιδευτικός έχει ένα δυναμικό εργαλείο στα χέρια του που αναβαθμίζει σημαντικά την καθημερινή του διδασκαλία.

Με πολύ απλά λόγια αντί για τα σχολικά βιβλία που έχουν οι μαθητές στα χέρια τους, μπορούν να τα βρουν (ακριβώς τα ίδια) και στην ιστοσελίδα του Ψηφιακού Σχολείου εμπλουτισμένα όμως με επιπλέον χρήσιμες σε ψηφιακή μορφή πληροφορίες πατώντας στα αντίστοιχα λινκς. Τα συμβατικά βιβλία (σε έντυπη μορφή) δεν προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες.
Ο μαθητής, λοιπόν, μπορεί να διαβάζει το μάθημα της ημέρας όχι μόνο από το συμβατικό βιβλίο που έχει στα χέρια του αλλά σε συνδυασμό με το βιβλίο από το Ψηφιακό Σχολείο διαλέγοντας το μάθημα και την ενότητα που τον ενδιαφέρει.

Επίσης, εκτός από τα ψηφιακά σχολικά βιβλία μπορεί να περιηγηθεί και στο "Φωτόδεντρο" που είναι επίσης ακόμη μια πολύ χρήσιμη πλατφόρμα του Ψηφιακού Σχολείου.
Τι είναι το Φωτόδεντρο;

Το Φωτόδεντρο (Photodentro LOR) είναι το Πανελλήνιο Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.Το Φωτόδεντρο είναι ανοιχτό σε όλους μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. 

Φιλοξενεί μαθησιακά αντικείμενα (δηλαδή αυτόνομες και επαναχρησιμοποιήσιμες μονάδες ψηφιακού υλικού που μπορεί να αξιοποιηθούν για τη  διδασκαλία και τη μάθηση) όπως πειράματα , διαδραστικές προσομοιώσεις, διερευνήσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, 3D χάρτες, ασκήσεις και άλλα. 

Περιλαμβάνει τη συλλογή με τα περίπου 4.000 μαθησιακά αντικείμενα των εμπλουτισμένων διαδραστικών σχολικών βιβλίων καθώς και συλλογές με επιλεγμένα αντικείμενα που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο διαφόρων δράσεων του ΥΠΑΙΘ ή άλλων φορέων. 


Μπορείτε, λοιπόν, από δω και στο εξής να "ρίχνετε και μια ματιά" στην ιστοσελίδα του Ψηφιακού Σχολείου. Σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα σας φανεί χρήσιμο και θα σας βοηθήσει στα μαθήματα του σχολείου.