ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Υλικό

"Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός - Δικαίωμα για όλους"

Ταινίες μικρού μήκους




3Χ3 (5΄ 50΄΄)

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης μεταξύ του νυχτερινού φύλακα και του υπαλλήλου καθαριότητας, όπου ο πρώτος επιδεικνύει τις εξαιρετικές καλαθοσφαιρικές ικανότητές του στον δεύτερο. Ο υπάλληλος καθαριότητας δεν μένει φυσικά ασυγκίνητος και δοκιμάζει και αυτός. Η συνέχεια επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους δυο πρωταγωνιστές και αναδεικνύει με χιουμοριστικό τρόπο τη σχέση της Φυσικής Αγωγής με άλλα γνωστικά πεδία (Φυσική,  Μαθηματικά).

The last pick (7΄ 29'')

Ένας μικρός που θέλει να παίξει μπάσκετ, συναντάει την άρνηση των μεγαλύτερων στο σχολείο που τον θεωρούν… κοντό. Κάποιος όμως άγνωστος που θα γνωρίσει θα τον βοηθήσει να δώσει ένα καλό μάθημα σε όσους τον σνομπάρουν. 

Never give up (8΄ 21΄΄)

Ένας νεαρός με αναπηρία αγωνίζεται να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να ασχοληθεί πάλι με τον αθλητισμό.


Ο συνεχής αγώνας μιας μικρής πρωταθλήτριας για να πετύχει το τέλειο.





Μια ομάδα μικρών ποδοσφαιριστών στην Κίνα ονειρεύεται τη συμμετοχή της στο τοπικό πρωτάθλημα.

Run with me (14΄) 

Ένα παιδί με ειδικές ανάγκες αποφασίζει να τρέξει στο τοπικό σχολικό αγώνα…

Ascension (7΄)

Ο αγώνας δύο ορειβατών να ανεβάσουν ένα άγαλμα της Παναγίας στην κορυφή ενός βουνού… (animation)


Μια ομάδα παιδιών στη Σέριφο παίζει στις αυλές και τις αλάνες. Την ίδια στιγμή οι φίλοι τους είναι στημένοι μπροστά σε έναν υπολογιστή, μια τηλεόραση και ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Πρέπει να σκεφτούν έναν τρόπο να τους βγάλουν από τα σπίτια τους. Τη λύση θα δώσει το τοπικό εργοστάσιο της ΔΕΗ...


Η ταινία «Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ» δημιουργήθηκε από μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, υπό την καθοδήγηση υπεύθυνων εκπαιδευτικών και πραγματεύεται το μείζον θέμα της λήψης ουσιών στον αθλητισμό.


Η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που αναγκάζεται να της ακρωτηριάσουν το πόδι αλλά συνεχίζει να ονειρεύεται (animated)


Τα αγαπητά μας Minions συναγωνίζονται σε μια σειρά από παιχνίδια στα οποία κανείς δεν κερδίζει (animated).


Το όνειρο ενός παιδιού που υπερνικά τις καταστάσεις


Ένα μικρό αγόρι δεν είναι σε κανένα άθλημα καλός. Αυτό που το κερδίζει είναι ο χορός.


Ο Geri δημιουργεί ένα παιχνίδι σκακιού για να νικήσει τον μεγαλύτερό αντίπαλο ... τον εαυτό του.


Η ιστορία του ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο, ο οποίος σχεδόν ποτέ δεν ήταν (animated).


Αληθινές ιστορίες 









Τραγούδια












Κείμενα 





Το κείμενο είναι απόσπασμα από το ομότιτλο διήγημα του Πέτρου Xάρη, που δημοσιεύτηκε το 1944 στο βιβλίο του Μακρινός κόσμος. Στο διήγημα αυτό ο νεαρός ήρωας, μαθητής της τρίτης Γυμνασίου, έρχεται σε επαφή με τον κόσμο του αθλητισμού, γοητεύεται από τα αγωνίσματα του στίβου και προπονείται στο δρόμο ταχύτητας των 100 μέτρων, για να πάρει μέρος στους μαθητικούς εφηβικούς αγώνες στο τέλος της χρονιάς. Στο τμήμα που ακολουθεί, θα παρακολουθήσουμε την προπόνηση και τη νίκη του σε έναν ενδιάμεσο μαθητικό αγώνα.



Το κείμενο είναι απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Αγγελικής Βαρελλά, Καλημέρα, Ελπίδα (2003). Η υπόθεση του έργου αναφέρεται σε δύο νεαρές κοπέλες, συμμαθήτριες στο Αρσάκειο Διδασκαλείο, οι οποίες δένονται με στενή φιλία και βιώνουν εμπειρίες λίγο πριν από το 1896, την εποχή δηλαδή της ιστορικής αναβίωσης των Oλυμπιακών Αγώνων. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα περιγράφεται ο αγώνας και η νίκη του μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη.



Στο μυθιστόρημα  Ένα σακί μαλλιά το κεντρικό πρόσωπο είναι ένας μικρός, ο Γιωργαρέλος. Μαζί του πρωταγωνιστούν ένας νέος δάσκαλος, η κυρία Διονυσία που είναι δασκάλα, ένας παπάς· συμμετέχουν και πολλοί συμμαθητές τού Γιωργαρέλου και οι κάτοικοι του νησιού τους. Στο κείμενο που ακολουθεί, τα παιδιά, με διαιτητή το Γιωργαρέλο και τερματοφύλακες τον παπά και το δάσκαλο, παίρνουν μέρος σ’ έναν επεισοδιακό, όσο και αστείο, ποδοσφαιρικό αγώνα.




Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Αγγελικής Βαρελλά Καλημέρα, Ελπίδα και αναφέρεται στη ζωή της Αθήνας στα τέλη του 19ου αιώνα και στην αναβίωση των Ολυμπιακών Aγώνων (1896). Το κείμενο αναφέρεται στο αγώνισμα του μαραθώνιου δρόμου, όπου πρώτος ολυμπιονίκης αναδείχτηκε ο Σπύρος Λούης.


Δραστηριότητες από το Βιβλίο Φυσικής Αγωγής