ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ο τοίχος της καλοσύνης ...

...ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του!!!


Ένας από τους τοίχους του σχολείου μας, δεν είναι απλά ένας τοίχος αλλά είναι ένας ιδιαίτερος τοίχος, ένας τοίχος αγάπης,  γιατί από δω και στο εξής θα προσφέρει ανθρωπιά και αλληλεγγύη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και σας περιμένει όλους να κρεμάσετε τη δική σας προσφορά.
Η διαδικασία είναι απλή. Κρεμάμε κάτι σε μια σακουλίτσα και όποιος το έχει ανάγκη μπορεί να το πάρει. Ανώνυμα κρεμάμε, ανώνυμα παίρνουμε.


Λίγο πριν την τελική τοποθέτηση






























Και ο τοίχος είναι έτοιμος...

Πριν

Μετά
































Τι κρεμάμε στον τοίχο;

ΝΑΙ
είδη υγιεινής φροντίδας (οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σαπούνια, πάμπερς, μωρομάντιλα κτλ), είδη καθαριότητας, σχολικά βοηθήματα, βιβλία, είδη γραφικής ύλης, βιβλία ξενόγλωσσα, ρούχα, παπούτσια, μικρά αντικείμενα, παιχνίδια, τρόφιμα μακράς διαρκείας (πχ γάλα εβαπορέ), συσκευασμένα είδη (πχ μακαρόνια, ρύζι, όσπρια κτλ)
ΟΧΙ
μαγειρεμένο φαγητό, τρόφιμα που λιώνουν εύκολα (πχ σοκολάτες, παγωτά), κατεψυγμένα προϊόντα, προϊόντα επικίνδυνα για παιδικά χέρια (πχ  ξυραφάκια, αναπτήρες, σπίρτα), ληγμένα προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα, αλκοολούχα ποτά, φάρμακα

Θερμή παράκληση
1. Τα είδη πρέπει απαραιτήτως να βρίσκονται μέσα σε σακούλα και να κρεμιούνται ψηλά από τα γαντζάκια της κρεμάστρας. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε κάτω στο δρόμο μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ρούχα ή άλλα είδη. Σκοπός μας δεν είναι να μετατρέψουμε το σημείο σε χώρο αποκομιδής απορριμμάτων.
2. Τοποθετούμε τόσο βάρος όσο μπορεί να αντέξει η κρεμάστρα και να μην σκιστεί η σακούλα (πχ ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα πανωφόρι).
3. Όσον αφορά τα τρόφιμα αυτά πρέπει αποκλειστικά να είναι τρόφιμα μακράς διαρκείας για λόγους ασφαλείας καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης.
4. Δεν αφήνουμε κάτω στον χώρο ογκώδη αντικείμενα πχ έπιπλα.
5. Σε περίπτωση που οι κρεμάστρες είναι ήδη γεμάτες με σακούλες, περιμένουμε να αδειάσει και φέρνουμε την επόμενη φορά που θα υπάρχει διαθέσιμος χώρος τη δική μας προσφορά.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ τους θερινούς μήνες να αποφεύγετε να κρεμάτε είδη που είναι ευπαθή στις υψηλές θερμοκρασίες για λόγους ασφαλείας.



Ο δάσκαλος των Εικαστικών επί τω έργω ... πολύ καλή δουλειά κ. Χρήστο!
Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθειά σας!
































Ευελπιστούμε όλοι να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και ελπίζουμε να πιάσει τόπο η προσπάθειά μας και να βοηθηθούν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια.

Θα θέλαμε, επίσης, να επιστήσουμε την προσοχή σας αν τυχόν πέσουν στην αντίληψή σας άτομα που βανδαλίζουν ή καταστρέφουν τα είδη που είναι κρεμασμένα από τις κρεμάστρες να μας ενημερώσετε.

Ας ελπίσουμε όλοι να σεβαστούν τον τοίχο μας και την προσπάθεια που κάνουμε για να μπορέσει το εγχείρημά μας να στεφθεί με επιτυχία και να εδραιωθεί.


Η χαρά μας δεν κρύβεται...


 
Οι πρώτες μας σακούλες!