ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

6 Μαρτίου

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Για την ημέρα αυτή το σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις, οι οποίες περιελάμβαναν παρουσιάσεις και συζήτηση με τους μαθητές για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Τις παρουσιάσεις ανέλαβαν η εκπαιδευτικός κ. Κυριακίδου Μαρία για τις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις ενώ για τις Α΄,Β΄ και Γ΄ τάξεις την παρουσίαση ανέλαβε η εκπαιδευτικός κ. Ιορδανίδου Ζωή.

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους μαθητές μας για όλα όσα τους προβληματίζουν για το θέμα αυτό, για το τι μπορούν να κάνουν και σε ποιους μπορούν να απευθυνθούν σε περίπτωση που πέσουν θύματα σχολικού εκφοβισμού ή γίνουν μάρτυρες τέτοιων περιστατικών και φυσική κλείσαμε την κουβέντα μας με ένα «συμβόλαιο» που υπέγραψαν όλοι οι μαθητές προκειμένου να συμφωνήσουμε να τηρούμε τη σωστή συμπεριφορά ώστε να περνάμε όλοι όμορφα και ευχάριστα στο σχολείο χωρίς να έχουμε τέτοια άσχημα περιστατικά.

Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για το πολύ όμορφο κλίμα που έφτιαξαν με τους μαθητές του σχολείου μας και για τις πολύ καλές τους παρουσιάσεις.