ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΑΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ



Δωρεάν Ανοικτή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη





     Λογοτεχνικά βιβλία, και όχι μόνο, για μικρούς και μεγάλους σε ψηφιακή μορφή!

Η ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK αποτελεί έναν πλήρη κατάλογο όλων των ελληνικών ψηφιακών βιβλίων που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Παράλληλα προωθεί την ψηφιακή λογοτεχνία εκδίδοντας καινοτόμα e-books με ελεύθερη διανομή.


Το συλλογικό e-book «Δήγμα Γραφής» βραβεύτηκε ως το καλύτερο Συγγραφικό έργο 2011 στα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου, ενώ το συνεργατικό θεατρικό έργο «Ο άνδρας με την πουά γραβάτα» έχει ανέβει από 3 διαφορετικές θεατρικές ομάδες σε Αθήνα, Λάρισα και Βόλο.

Η ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK συμμετέχει στο δίκτυο της Future Library, συνεργάζεται με το εργαστήρι ανοικτής τεχνολογίας & τέχνης P2P Lab και το ελληνικό Creative Commons. Παράλληλα υποστηρίζει τον μεγαλύτερο ελληνικό λογοτεχνικό διαγωνισμό "ΛόγωΤέχνης".
Έχει παρουσιαστεί στο Unconference της Future Library, στο Pecha Kucha Heraklion vol #3, στο Commons Festival και σε εκδήλωση για τα Creative Commons στην Τεχνόπολη.
 
Πατάμε εδώ για να μεταφερθούμε στην ψηφιακή βιβλιοθήκη και διαλέγουμε το βιβλίο που μας αρέσει!

 Καλές αναγνώσεις!!!