ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Πολυμεσικό έργο για τη βιώσιμη ενέργεια "2020 ENERGY"

Όχι απλώς ένα παιχνίδι, ένα ολόκληρο πρόγραμμα!

Πατήστε στην εικόνα για να μεταφερθείτε 
στην ιστοσελίδα

Το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι 2020 Energy σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του έργου ENERGY-BITS, ενός ευρωπαϊκού προγράμματος πολυμεσικής ευαισθητοποίησης εφήβων (ηλικίας 14-18 ετών), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Intelligent Energy Europe (Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη). Το Energy-BITS ενθαρρύνει πιο υπεύθυνες και αποδοτικές συμπεριφορές στην κατανάλωση ενέργειας και προωθεί τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.  
ENERGY-BITS για εκπαιδευτές και για το γενικό κοινό:
  • 24 ντοκιμαντέρ
  • 1 διαδικτυακό ντοκιμαντέρ
  • 1 ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι
  • 1 χώρος συνεργασίας και κοινωνικής αλληλεπίδρασης
Αυτοί οι πόροι δημιουργήθηκαν από 16 εταίρους σε ολόκληρη την Ευρώπη και διατίθενται σε 9 ευρωπαϊκές γλώσσες στην πλατφόρμα www.energybits.eu
Το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι παρουσιάζει ενεργειακά ζητήματα, μεταδίδοντας ένα μήνυμα για βιώσιμη ανάπτυξη με διασκεδαστικό τρόπο μέσω 9 διαδραστικών αποστολών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγή στην έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης ή για την αξιολόγηση των δεξιοτήτων που έχουν αποκτηθεί στο τέλος ενός σχολικού προγράμματος.
Τα ντοκιμαντέρ του Energy-Bits συνδέονται με κάθε αποστολή του παιχνιδιού. Καθένα εμφανίζει μια συγκεκριμένη απάντηση από μια ευρωπαϊκή χώρα σε ένα ερώτημα που έχει τεθεί από το παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μελέτες περιπτώσεων.
Το πρόγραμμα Energy-Bits διαθέτει μια συνεργατική διάσταση και προσκαλεί τους νέους να κινητοποιηθούν ατομικά ή συλλογικά στο εκπαιδευτικό τους περιβάλλον. Αφού παίξετε και παρακολουθήσετε τα ντοκιμαντέρ, μπορείτε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό "Have your say", σκηνοθετώντας ένα βίντεο με την τάξη σας σχετικά με το θέμα της Ενέργειας.

EACI project officer : Martin Eibl
Project coordinator : Daniela Melandri
Editorial coordinator : Markus Nikel

Επιστημονική Επιτροπή:
Brunel university Maria kolokotroni
Peter Warren and Evangelia Topriska
Hafen City University is Nele Riedel and Sonja Schelbach
Aristoteli University of thessaloniki Grigoris Papagiannis and Georgios Christoforidis

Κοινοπραξία:
EnerGia-Da (Italie), Artistole University of Thessaloniki (Grèce), Brook Lapping Productions (UK), MED Media Education (Italie), Computer Technology Institute (Grèce), RTBF (Belgique), RTVSLO (Slovénie), Herafilm (République Tchèque), RAI (Italie), Brunel University (UK), HafenCity University Hamburg (Allemagne), Television of Catalonia (Espagne), Tralalere (France)



EnergyBits Video