ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών με θέμα: "Πειράματα με απλά υλικά"

Όταν οι δάσκαλοι γίνονται μαθητές…

Η σχολική σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Περ/κής Ενότητας Καβάλας κ. Χατζηνικολάου Σοφία, ο σχολικός σύμβουλος ΠΕ04 (Φυσικών)  Καβάλας κ. Επταμηνιτάκης Θεόδωρος και ο Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών)  Π.Ε. Καβάλας κ. Ζηλιαχωβινός Ιωάννης διοργάνωσαν σεμινάριο το οποίο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 25 εκπαιδευτικοί της περιφέρειάς μας με θέμα: "Πειράματα με απλά υλικά".

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ.Φ.Ε. Καβάλας την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 ενώ οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν από το σχολείο μας ήταν ο κ. Γιαμουρίδης Χαράλαμπος και η κ. Χαλυβοπούλου Δανάη. 

Στόχος της δραστηριότητας ήταν να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί στην πειραματική διαδικασία με απλά υλικά για το μάθημα της Φυσικής και να μεταφέρουν έπειτα την εμπειρία τους στους μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί δούλεψαν ομαδοσυνεργατικά ενώ στο τέλος της επιμόρφωσης κάθε ομάδα παρουσίασε στις υπόλοιπες από ένα πείραμα.

Κάθε ομάδα είχε από έναν επιμορφωτή-καθοδηγητή που συμβούλευε τους "μαθητές" για τη σωστή διεξαγωγή των πειραμάτων.

Οι επιμορφωτές αυτοί ήταν κυρίως συνάδελφοι από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τους οποίους αξίζει να αναφέρουμε ονομαστικά:
  • Επταμηνιτάκης Θεόδωρος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04  Π.Ε. Καβάλας
  • Ζηλιαχωβινός Ιωάννης, Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Π.Ε. Καβάλας
  • Καρποζήλου Ακριβή, Φυσικός Γυμνασίου Χρυσούπολης
  • Κλειτσιώτης Κων/νος, Φυσικός Γυμνασίου Χρυσούπολης
  • Κουσλόγλου Εμμανουήλ, Φυσικός 3ου Γυμνασίου Καβάλας
  • Τζούμα Μαρία, Φυσικός Γυμνασίου Ελευθερούπολης