ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Animated Φιλόσοφοι

Ντοκιμαντέρ


Ο Σωκράτης, ο Πλάτων ή ο Νίτσε είναι μερικοί μόνο από τους φιλοσόφους που "αυτοσυστήνονται" από τις τηλεοράσεις μας μέσα από τη νέα επιμορφωτική και ψυχαγωγική σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στη μικρή οθόνη η ΕΡΤ3, με τίτλο "Animated...Φιλόσοφοι". Για πρώτη φορά η ιστορία της φιλοσοφίας αποτυπώνεται τηλεοπτικά μέσα από μια σύγχρονη και εναλλακτική παραγωγή, που συνδυάζει το animation με συνεντεύξεις καθηγητών Φιλοσοφίας.

Το κάθε επεισόδιο της σειράς, το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την ιδέα της οποίας υπογράφει ο Γιώργος Χατζηβασιλείου, παρουσιάζει με τρόπο απλουστευμένο, προσιτό και χιουμοριστικό τις βασικές γραμμές από τη σκέψη ενός Φιλοσόφου-σταθμού για την ιστορία της δυτικής σκέψης.

Ποια ήταν τα ερωτήματα που απασχόλησαν τον φιλόσοφο; Ποιες οπτικές άνοιξε η σκέψη του; Σε ποια περίοδο έζησε; Πώς επηρεάζει πρακτικά τον σημερινό κόσμο ένας άνθρωπος που έζησε ίσως πριν από 2.000 χρόνια...; Είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που η εκπομπή αναδεικνύει.

Το animation, κατέχοντας τον μισό χρόνο του προγράμματος, βρίσκεται σε ένα διαρκή "διάλογο" με τα αποσπάσματα των συνεντεύξεων. Όσον αφορά στις συνεντεύξεις, η εκπομπή φιλοξενεί ορισμένους από τους κορυφαίους Έλληνες ειδήμονες (καθηγητές & διδάκτορες Φιλοσοφίας) πάνω στον εκάστοτε φιλόσοφο.


Επεισόδιο 1: ΠυθαγόραςAnimated φιλόσοφοι Επ. 1 ~ Πυθαγόρας από KRASODAD


Επεισόδιο 2: ΗράκλειτοςAnimated φιλόσοφοι Επ. 2 ~ Ηράκλειτος από KRASODAD


Επεισόδιο 3: ΠαρμενίδηςAnimated φιλόσοφοι ΕΤ3 Επ. 3 ~ Παρμενίδης από KRASODAD


Επεισόδιο 4: ΕμπεδοκλήςAnimated φιλόσοφοι ΕΤ3 Επ. 4 ~ Εμπεδοκλής από KRASODAD


Επεισόδιο 5: ΔημόκριτοςAnimated φιλόσοφοι ΕΤ3 Επ. 5 ~ Δημόκριτος από KRASODAD


Επεισόδιο 6: ΣωκράτηςAnimated φιλόσοφοι ΕΤ3 Επ. 6 ~ Σωκράτης από KRASODAD


Επεισόδιο 7: ΠλάτωνAnimated φιλόσοφοι ΕΤ3 Επ. 7 ~ Πλάτων από KRASODAD


Επεισόδιο 8: ΑριστοτέληςAnimated φιλόσοφοι ΕΤ3 Επ. 8 ~ Αριστοτέλης από KRASODAD


Επεισόδιο 9: ΕπίκουροςAnimated φιλόσοφοι ΕΤ3 Επ. 9 ~ Επίκουρος από KRASODAD


Επεισόδιο 10: ΠλωτίνοςAnimated φιλόσοφοι ΕΤ3 Επ. 10 ~ Πλωτίνος από KRASODAD


πηγή