ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Εκπαιδευτικό υλικό για τη διατροφή

Του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής

Παρακάτω   ακολουθεί  σύνδεσμος  με  εκπαιδευτικό υλικό το οποίο έχει  αναπτύξει το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής – Prolepsis-  στα πλαίσια του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Από τα εκπαιδευτικά εργαλεία που θα βρείτε αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρωτίστως από μαθητές Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, ενώ για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προτείνονται τα εξής:
  • Εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων «Μαραθώνιος Γνώσης».
  • Επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο «Φαγητοδρομίες».
  • Ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι ταχύτητας και στρατηγικής που προωθεί τη γνώση για την υγιεινή διατροφή, με τίτλο «Τροφομαχίες: Επιλέγεις, στοχεύεις και μαθαίνεις να τρως!»

Α. Έντυπο υλικό, Νηπιαγωγείο, Α΄ & Β΄ τάξη δημοτικού


Μπλοκ ζωγραφικής (20 σελίδων) με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για την υγιεινή διατροφή, ποιηματάκια και αυτοκόλλητα, με τίτλο «Ζωγραφίζω καιΜαθαίνω με τον Καπετάν Υγεία και τη Νόστιμη Συμμαχία» (2013-2014).

Γ΄ & Δ΄ τάξη δημοτικού

Εκπαιδευτική εικονογραφημένη έκδοση (28 σελίδων) με τίτλο «Παίζω και Μαθαίνω να τρώω σωστά με τον Καπετάν Υγεία και τη Νόστιμη Συμμαχία». Ο Καπετάν Υγεία και οι φίλοι του, η Νόστιμη Συμμαχία, ξεναγούν τους μαθητές στα μυστικά της υγιεινής διατροφής παρουσιάζοντας τις ομάδες τροφίμων, πληροφορίες για τη συχνότητα των γευμάτων, αλλά και για τη σωματική δραστηριότητα. Το υλικό είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών. Οι πληροφορίες παρατίθενται με μορφή σύντομων φράσεων, ποιημάτων και μεγάλου αριθμού παιχνιδιών – ασκήσεων. Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης αυτοκόλλητα (2013-2014).

Β. Παιχνίδια

Νηπιαγωγείο, Α΄ & Β΄ τάξη δημοτικού

Παζλ (40 κομματιών) με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για την υγιεινή διατροφή, με τίτλο «Το παζλ του Καπετάν Υγεία!» (2013-2014).


Παζλ (20 κομματιών) με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, με τίτλο «Φτιάχνω και μαθαίνω με τον Καπετάν Υγεία!» (2014-2015).


Γ΄ & Δ΄ τάξη δημοτικού

Επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο «Φαγητοδρομίες» (2014-2015). Το παιχνίδι περιλαμβάνει ταμπλό, 48 κάρτες συνδυασμών και 100 κάρτες ερωτήσεων. Οι κάρτες συνδυασμών χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: κόκκινες (τροφή στο στάδιο της παραγωγής), μπλε (τροφή στο ενδιάμεσο στάδιο παραγωγής ή στο στάδιο αγοράς από τον καταναλωτή) και πράσινες (έτοιμη προς κατανάλωση τροφή). Οι κάρτες ερωτήσεων χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: πράσινες (Διατροφή και Υγεία), κόκκινες (Ψώνια – Προέλευση τροφίμων), μπλε (Μαγείρεμα), κίτρινες (Ασφάλεια τροφίμων). Σκοπός του παιχνιδιού είναι να σχηματίσουν οι παίκτες 3άδες, τριών χρωμάτων που απεικονίζουν την πορεία του φαγητού (γρήγορο παιχνίδι), ή/και να μαζέψουν τους περισσότερους πόντους σχηματίζοντας 3άδες και απαντώντας στις ερωτήσεις (σύνθετο παιχνίδι).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

http://diatrofi.prolepsis.gr/gr/ekpaideutiko-yliko-mathiton/