ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίας Λυδίας Φιλιππησίας

Ένας ιερός χώρος τόσο δίπλα μας…


Τον Ιερό Ναό Αγίας Λυδίας Φιλιππησίας στο χωριό Λυδία επισκεφθήκαμε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 προκειμένου οι μαθητές να ξεναγηθούν στο χώρο όπου βαπτίσθηκε η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή από τον Απόστολο Παύλο, να γνωρίσουν την ιστορία της και  να παρατηρήσουν τη διαφορετική αρχιτεκτονική του ναού της Αγίας Λυδίας.

Εκεί μας περίμενε και ο πρώην διευθυντής του σχολείου μας, κ. Λευτέρης Κωνσταντινίδης,  ο οποίος τυγχάνει να είναι και ιερέας στον ναό αυτό.

Αφού μας καλωσόρισε με ιδιαίτερη θέρμη και αγάπη, μίλησε στα παιδιά για την ιστορία της Αγίας Λυδίας και στη συνέχεια περάσαμε στο εσωτερικό του ναού όπου και θαυμάσαμε την πρωτότυπη ομορφιά του.

Έπειτα κατευθυνθήκαμε προς τον ποταμό Ζυγάκτη όπου εκεί τελούνται και βαπτίσεις ενήλικων και στη συνέχεια καθίσαμε για λίγο στον περιβάλλοντα χώρο του ναού για φαγητό και ξεκούραση  προτού πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, με σύμμαχο τον καλό καιρό, να παίξουν και να χαλαρώσουν στον πολύ όμορφο και οικείο χώρο γύρω από το αρχαίο θέατρο.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον παπα-Λευτέρη για την πολύ όμορφη και ζεστή φιλοξενία του.