ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

6 Μαρτίου


Με αφορμή την 6η Μαρτίου που είναι Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, προσκεκλημένη στο σχολείο μας ήταν η κ. Κιπριτσή Ειρήνη η οποία είναι εκπαιδευτικός, πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. , κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στην Ψυχολογία της Εκπαίδευσης (Institute of Education, University of London), πτυχιούχος και Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η κ. Ειρήνη Κιπριτσή αρχικά έδωσε ένα ερωτηματολόγιο στους μαθητές και στις μαθήτριες των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού προκειμένου να διερευνήσει τις σχέσεις μεταξύ των παιδιών αυτής της ηλικίας. Έπειτα, ξεκίνησε έναν εκτενή διάλογο με τους μαθητές για θέματα που προβληματίζουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας και για το πώς μπορούν να διαχειρίζονται όταν είναι μάρτυρες ή θύματα σχολικού εκφοβισμού.

Ένας εποικοδομητικός διάλογος εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε μαθητές, δασκάλους και την κ. Κιπριτσή με κύριους πρωταγωνιστές τα παιδιά τα οποία είχαν κυρίως τον λόγο ελπίζοντας ότι έτσι αποσαφηνίστηκαν και ξεκαθαρίστηκαν διάφορα σημεία που απασχολούν τα παιδιά.

Κύριος στόχος μας ήταν η πρόληψη και η αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων  ειδικότερα για τα παιδιά που βρίσκονται στην προ-εφηβική ηλικία, ένα κρίσιμο στάδιο της ζωής τους.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ειρήνη Κιπριτσή για την επίσκεψή της στο σχολείο μας και για τη συνεισφορά της σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.