ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Φιλίππων «Παλιά και νέα οικολογικά ίχνη στην αρχαία αγορά Φιλίππων».


Σκοπός του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας μνημεία που βρίσκονται στον τόπο μας συνδυάζοντάς τα με το μάθημα της ιστορίας που κάνουμε στο σχολείο.

Ειδική αναφορά έγινε και στο γεγονός ότι από το 2017 ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων εντάχθηκε στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, γεγονός που αποδεικνύει την σπουδαιότητα του χώρου αυτού.

Στο τέλος της ξενάγησης μάς περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Το ΚΠΕ Φιλίππων μάς προσέφερε πεντανόστιμα σάντουιτς τα οποία φάγαμε με πολλή όρεξη όταν καθίσαμε να ξεκουραστούμε.
Ευχαριστούμε τον κ. Κυριάκο Κελίδη που ήταν ο ξεναγός μας και ο υπεύθυνος του προγράμματος.