ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Παίζουμε με την ανακύκλωση

Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης


Ένα πρωτότυπο, ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» που διοργάνωση ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τη ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ με βασικό στόχο την εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης στις νεότερες ηλικίες αλλά και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών, υλοποιήθηκε στην πλατεία Πελεκανίδη των Κρηνίδων τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια του «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του Μπλε Κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική, εκτός από απαραίτητη, για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Οι εμψυχωτές χώρισαν τα παιδιά σε ομάδες, οι οποίες συμμετείχαν σε παιχνίδια, ειδικά προσαρμοσμένα στο θέμα της Ανακύκλωσης, ενώ στο τέλος μοιράστηκαν και αναμνηστικά δώρα.