ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο Κύβος του Ρούμπικ



40 ετών έγινε ο Κύβος του Ρούμπικ


Ο 70χρονος σήμερα Έρνο Ρούμπικ, ο οποίος επινόησε το εθιστικό παζλ, μιλάει για την αγαπημένη του εφεύρεση που μεγάλωσε γενιές και γενιές.


Αγαπήθηκε όσο λίγα παιχνίδια σκέψης και συμπλήρωσε ήδη 40 χρόνια ζωής. Ο λόγος για τον περίφημο Κύβο του Ρούμπικ, τον οποίο επινόησε το 1974 ένας Ούγγρος αρχιτέκτονας, γλύπτης και εφευρέτης.

Ο Έρνο Ρούμπικ ήταν το κεντρικό πρόσωπο της έκθεσης που φιλοξενείται στο Liberty Science Center του Νιου Τζέρσεϊ και είναι αφιερωμένη στο δημοφιλές παζλ… για μικρούς και μεγάλους.
«Πέρα από τον Κύβο του Ρούμπικ» ονομάζεται η έκθεση, που ερευνά τις πρώτες μορφές που είχε το παιχνίδι και τη μετάλλαξή του σε διαφορετικά σχέδια και χρώματα στο πέρασμα των χρόνων.
«Πέρασα πάνω από τη μισή ζωή μου με αυτόν τον Κύβο, κατά τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ήμουν 30 ετών όταν τον επινόησα και σήμερα, 40 χρόνια μετά, νομίζω ότι μπορώ να πω ότι γνωρίζω τον Κύβο καλύτερα από τον καθένα», λέει ο Έρνο Ρούμπικ.

Ο ελάχιστος αριθμός κινήσεων που απαιτείται για κάθε μία από τις πιθανές διατάξεις ενός Κύβου 3x3x3 είναι 20, σύμφωνα με έρευνα μαθηματικών. Και μιλάμε για περισσότερες από 43 πεντάκις εκατομμύρια διατάξεις… Για την ακρίβεια 43.252.003.274.489.856.000 διαφορετικές. Ζαλιστήκατε ή ακόμα;

Η έκθεση «Πέρα από τον Κύβο του Ρούμπικ» στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 26 Απριλίου για 7 ημέρες, ενώ στη συνέχεια θα αρχίσει παγκόσμια περιοδεία.



πηγή 




Παγκόσμιο πρωτάθλημα κύβου του Ρούμπικ

 Μικροί και μεγάλοι έχουν κατά καιρούς παίξει με τον κύβο του Ρούμπικ, το διασημότερο μηχανικό παζλ στον κόσμο.

Στο Λας Βέγκας διοργανώθηκε το σχετικό παγκόσμιο πρωτάθλημα με τους επίδοξους λύτες να διαγωνίζονται για την πιο γρήγορη λύση του κύβου.
Μετά από τρεις εξαντλητικές μέρες, ο Φέλιξ Ζεμντεγκς επικράτησε των ανταγωνιστών του, λύνοντας τον κύβο σε 7,36 δευτερόλεπτα!





Μαζί με το τρόπαιο του νικητή, ο νεαρός Αυστραλός λύτης παρέλαβε και χρηματικό έπαθλο τριών χιλιάδων δολαρίων.
Δεύτερος ήταν ο Ολλανδός Ματς Φαλκ, που έλυσε τον κύβο σε 8,65 δευτερόλεπτα.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξήχθη στο ξενοδοχείο Ριβιέρα, όπου συγκεντρώθηκαν οι κορυφαίοι παγκοσμίως λύτες.
Για να γίνει αντιληπτό το πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμα των νεαρών λυτών, το αθλητικό τμήμα του Euronews πραγματοποίησε αγώνα ταχύτητας ανάμεσα στην παρασκευή καφέ και τη λύση του κύβου…
Το αποτέλεσμα; Δικαίωσε απόλυτα τον νεαρό Αυστραλό που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα…

πηγή