ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Βάφοντας αυγά με παραδοσιακό τρόπο....

...με φύλλα από ξερά κρεμμύδια


Από την κ.Ζωή Ιορδανίδου και την περσινή Β΄ τάξη



     Υλικά
  • αυγά
  • φύλλα από ξερά κρεμμύδια
....αν θέλουμε και να τα διακοσμήσουμε
  • καλσόν 
  • φύλλα από διάφορα είδη φυτών
  • χρυσόσκονη
  • σωληνάρια (ασημί ή χρυσό χρώμα) διακόσμησης ή κόλλα


   Εκτέλεση
  1. Τοποθετούμε τα φύλλα κρεμμυδιών σε μια κατσαρόλα.
  2. Τοποθετούμε τα φύλλα των φυτών πάνω στα αυγά  (αφού τα έχουμε πλύνει ώστε να μην έχουν πιθανά σημάδια) με όποιο τρόπο θέλουμε. 
  3. Τα σταθεροποιούμε με καλσόν το οποίο δένουμε σφιχτά με μια κλωστή.
  4. Τοποθετούμε τα αυγά μας στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.
  5. Όταν βγάλουμε τα αυγά από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν κι έπειτα κόβουμε το καλσόν και βγάζουμε προσεκτικά τα φύλλα.
  6. Με ένα βαμβάκι τα περνάμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να αποκτήσουν μια γυαλάδα.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα πασχαλινά μας αυγά με το με το βαθύ κόκκινο χρώμα είναι έτοιμα και φυσικά δίχως τεχνικές ουσίες!
  8. Αν θέλουμε να δώσουμε μια πιο κομψή και χαρούμενη νότα στα αυγά μας μπορούμε, αφού τα γυαλίσουμε, να περάσουμε από πάνω το περίγραμμα των φύλλων με λεπτές γραμμές (ασημί ή χρυσό) decoration και στη συνέχεια να ρίξουμε πάνω του χρυσόσκονη ή ασημόσκονη.
  9. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για μισή ώρα περίπου ώστε να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα...και το αποτέλεσμα πραγματικά θα εντυπωσιάσει.

Καλή Ανάσταση!