ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Storybird...

…ένας ελκυστικός τρόπος για να εμπνεύσετε το συγγραφέα στους μαθητές σας!

του Στεφανίδη Φίλιππου, δασκάλου ειδικής αγωγής, επιμορφωτή Β΄ επιπέδου


Όλοι μας γνωρίζουμε πως η παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου αποτελεί σκοπό του μαθήματος της γλώσσας. Το storybird είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά εύκολη στη χρήση web2.0 εφαρμογή η οποία, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη της ανάγκης των μαθητών μας για έκφραση και επικοινωνία. Αφορά τη γραπτή έκφραση – δημιουργική γραφή, την καλλιέργεια της ευαισθησίας, την ανάπτυξη της φαντασίας, την αισθητική καλλιέργεια, την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και την ανάπτυξη της ικανότητας του μαθητή να παράγει – όσο επιτρέπει η ηλικία του – λόγο “σκόπιμα” διατυπωμένο “με τέχνη και με τρόπο”, όπως τονίζουν και τα αναλυτικά προγράμματα, αφού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να χρησιμοποιούν έτοιμες εικόνες (δεσμευτικό), για να γράψουν (και στην Ελληνική Γλώσσα) και να συνθέσουν ιστορίες δίνοντάς τους και τη δυνατότητα σχολιασμού της δουλειάς των συμμαθητών τους. Ταυτόχρονα υποστηρίζει τη μαθησιακή διαδικασία μέσα από την παιδαγωγική αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών.
Ως εκπαιδευτικοί μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν λογαριασμό για την τάξη σας και τον κάθε μαθητή σας ατομικά. Σας παρέχεται η δυνατότητα να δώσετε εργασίες στους μαθητές, να τις βαθμολογήσετε ακόμα και να τους δώσετε εικονικά αυτοκόλλητα για την προσπάθεια. (ισχύει μόνο για τους Pro και Pro+ χρήστες)
Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πρέπει να κάνετε εγγραφή και για να ενσωματώσετε την ιστορία σας στο blog ή την ιστοσελίδα σας πρέπει να εγγραφείτε ως teacher/class.
Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες του Storybird είναι δωρεάν, εκτός εάν θέλετε να τυπώσετε τα βιβλία που θα δημιουργήσετε εσείς και οι μαθητές σας.
Μπορεί να αξιοποιηθεί από δασκάλους, καθηγητές ξένων γλωσσών καθώς και στη διαπολιτισμική εκπαίδευση.
Για τις γιορτές των Χριστουγέννων μπορούν οι μαθητές να στείλουν τα Storybirds τους ως δωρεάν ηλεκτρονικές ευχές στους γονείς και τους φίλους τους. Δώστε τους τη δυνατότητα να γράψουν τις ευχές τους και, αφού προσθέσουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,  επιλέγουν “Αποστολή”. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ακόμη και ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος για την αποστολή των ευχών και των μηνυμάτων.
Δείτε μερικές ιστορίες: