ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Δροσερές βιβλιοπαρουσιάσεις για το καλοκαίρι...από τους μαθητές της Ε΄ τάξης

«ΔΕΚΑ ΚΑΙ…ΑΝΕΜΕΛΕΣ»

Συγγραφέας: Λόρεν Μάιρακλ
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Η ζωγραφιά της Στέλλας

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"Η Γουίνι θα γίνει 10 χρονών το Μάρτιο. Επιτέλους θα μπει κι αυτή στον κόσμο των διψήφιων αριθμών. Αυτό σημαίνει ακόμα περισσότερες ευθύνες και περιπέτειες για τη Γούινι. Μαζί με την κολλητή, Αμάντα, και την οικογένειά της περνάει όλα τα εμπόδια και μήνα με τον μήνα ανακαλύπτει ότι το να γίνεσαι 10 χρονών σημαίνει πολλά  περισσότερα απ' ό,τι αρχικά φαίνεται."


Αυτό το βιβλίο μου άρεσε, γιατί δείχνει πώς είναι να είσαι 10 χρονών και πώς ξεπερνάς τα προβλήματα που βρίσκεις στο δρόμο.

από τη μαθήτρια Στέλλα Γ.









«ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ»

Συγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους
Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Τίτλος: "Η μονομαχία των ντετέκτιβ"

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"Ο Κλουζ είναι ένα μικρό αγόρι στο οποίο αρέσει να ερευνά υποθέσεις αστυνομικού χαρακτήρα της γειτονιάς του. Γι' αυτό τον φωνάζουν Ντετέκτιβ Κλουζ. Μια μέρα στη γειτονιά του εμφανίστηκε ένα αγόρι, το οποίο είχε τα ίδια ενδιαφέροντα με τον Κλουζ και ντυνόταν με τον ίδιο τρόπο. Ήθελε να τον λένε Κινγκ. Ξαφνικά έκλεψαν το σήμα από το αυτοκίνητο της φίλης του Κλουζ. Πίστεψαν ότι το έκλεψε ο Κινγκ και του στήσανε παγίδα. Τελικά έκαναν λάθος διότι ο κλέφτης ήταν ένα άλλο αγόρι. Μετά από αυτό ο Κλουζ και ο Κινγκ έγιναν φίλοι."

Μου άρεσε επειδή είχε πολύ πλάκα και επειδή ο Κλουζ έγινε φίλος με τον Κινγκ.

από το μαθητή Νίκο Μ.





«ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ»

Συγγραφέας: Άλκη Ζέη
Εκδόσεις: Κέδρος

Η ζωγραφιά της Μαρίας
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"Μια Κυριακή δυο κοριτσάκια, η Μυρτώ και η Μελλία, με την παρέα τους βαριόντουσαν και δεν ήξεραν τι να παίξουν. Ο Νίκος, ο καλύτερος ξάδελφός τους, τους έλεγε συνέχεια παραμύθια για το καπλάνι, αλλά η Μυρτώ και η Μελλία δεν ήξεραν ότι το καπλάνι ήταν ένας φανταστικός ήρωας του Νίκου που τον είχε βγάλει από το μυαλό του. Η Μυρτώ και η Μελλία είχανε πολύ μεγάλη φαντασία. Συνέχεια έλεγαν φανταστικές λέξεις και ονόματα, ας πούμε Αμσταμντάμ Πικιπίκιραμ. Τις πιο πολλές φορές το καλοκαίρι, τα κορίτσια πήγαιναν εκδρομή στο Λαμαγάρι. Το Λαμαγάρι ήταν ένα τέλειο μέρος που πήγαιναν και άκουγαν τις ιστορίες του Νίκου για το καπλάνι. Το καπλάνι, απ' ό,τι κατάλαβα, ήταν μια τίγρη  που είχε ένα γαλάζιο και ένα μαύρο μάτι. Όταν άνοιγε το γαλάζιο ήταν ήρεμη και βοηθούσε τους ανθρώπους. Όταν ήταν μαύρο, ήταν κακή και τα κατέστρεφε όλα. Κάθε μέρα λέγανε μυστικά αλλά δεν τα έλεγαν σε κανέναν. Κι επειδή το Λαμαγάρι ήταν το αγαπημένο τους χωριό φωνάζανε στα βουνά Λαμαγάριιιιιιι!!! Η Μυρτώ και η Μελλία ήταν ευχαριστημένες που ο παππούς τους είπε πως θα έρθει ο Αλέξης. Η Μελλία πριν λίγες μέρες είχε χτυπήσει το πόδι της και δεν ήθελε να μιλήσει. Όταν ήρθε ο Αλέξης πήγαν στο Λαμαγάρι. Μετά από μια μέρα είπε στον Αλέξη όλα τα μυστικά για το καπλάνι και για τον Νίκο. Κι έτσι σκεφτήκανε να ανέβουν στα βράχια και να φωνάζουν Νίκοοοοο!

Μου άρεσε επειδή λέει ιστορίες για το καπλάνι της βιτρίνας.

από τη μαθήτρια Μαρία Τσ.



«ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ»

Συγγραφέας : Μιχαέλ Εντέ
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"Ένα παιδάκι, ο Μπάστιαν Μπουξ, ήταν κρυμμένος μια μέρα στην αποθήκη και διάβαζε ένα βιβλίο στο οποίο συμμετείχε στις περιπέτειές του. Γνώρισε μια χώρα με παράξενα πλάσματα. όπου βασίλευε μια όμορφη αυτοκράτειρα. Εκεί τα καλά και τα κακά, όπως η ομορφιά με την ασχήμια, ο θάνατος και η ζωή, η αγάπη με το μίσος έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις. Η χώρα εκείνη κινδύνευε να καταστραφεί! Όμως στο τέλος νίκησε το καλό και το κακό έφυγε μακριά. Έτσι όλοι ήταν ευτυχισμένοι."

Μου άρεσε επειδή ήταν πολύ περιπετειώδες!

από τη μαθήτρια Μαρία Ο.



«ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ»

Συγγραφέας: Ρόμπερτ Άρθουρ 
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"Το βιβλίο Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού αναφέρεται σε τρία παιδιά ντετέκτιβ που προσπαθούν να λύσουν την κλοπή της Χρυσής Ζώνης, αλλά ο υπεύθυνος της εταιρείας δεν τους παίρνει στα σοβαρά και τους διώχνει. Τότε τους τηλεφωνεί ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και τους ζητάει να βοηθήσουν τη φίλη του, την δεσποινίς Είγκουομ, η οποία λέει ότι τα βράδια την ενοχλούν καλικάντζαροι. Αφού μίλησαν με τη δεσποινίς Είγκουομ, δέχθηκαν να τη βοηθήσουν. Μετά από πολλές περιπέτειες κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο με τους καλικάντζαρους που ήταν νάνοι μεταμφιεσμένοι σε μικρά παιδιά και οι οποίοι ήταν οι ίδιοι που έκλεψαν τη χρυσή ζώνη." 

Μου άρεσε γιατί είχε πολύ μυστήριο και αγωνία για το τέλος.

από το μαθητή Σταύρο Κ.


«ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Συγγραφέας: Άλκη Γουλιμή
Εκδόσεις: ΑΓΚΥΡΑ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"Το βιβλίο Το αστέρι της αγάπης γράφει πολλές ιστορίες. Αυτό το βιβλίο γράφει για την αγάπη και την ελπίδα. Μας δείχνει ότι δεν πρέπει να σταματάμε στα δύσκολα. Μας λέει ότι πρέπει να βοηθάμε το συνάνθρωπό μας. Μας δίνει ένα μήνυμα ότι η αγάπη είναι μέσα μας."

από τη μαθήτρια Εμμανουέλα Ε.



«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ: ΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΤΡΑΣ»

Συγγραφέας: Ρενέ Γκοσινί - Ζαν Ζακ Σανπέ
Εκδόσεις: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"Ο μικρός Νικόλας είναι ένας μαθητής του δημοτικού, που μαζί με τους φίλους του κάνει σκανταλιές και αναστατώνει τους δασκάλους, τις μαμάδες και τους μπαμπάδες. Τα παιδιά της παρέας του, πολλές φορές μαλώνουν μεταξύ τους, μπλέκουν συνεχώς σε περιπέτειες και αταξίες. Επίσης, ο Νικόλας έχει μια γειτόνισσα, που τη λένε Άννα - Μαρία και του αρέσει πολύ να παίζει μαζί της αλλά φοβάται να μην τον δουν οι φίλοι του και τον κοροϊδέψουν. Ο μικρός Νικόλας με τις τρέλες του και την αφέλειά του, μας κάνει να γελάμε διαβάζοντας αυτό το βιβλίο."

Δε μου άρεσε επειδή προτιμώ τις περιπετειώδεις ιστορίες, γι' αυτό δε με ενθουσίασε.

από τη μαθήτρια Σοφία Γ.


«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ: Ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ»

Συγγραφέας: Ρενέ Γκοσινί - Ζαν Ζακ Σανπέ
Εκδόσεις: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"Ένα καλοκαίρι ο Νικόλας και οι φίλοι του πήγαν στην παραλία για μπάνιο και παιχνίδι. Εκεί είδαν έναν γυμναστή και πήγαν κοντά του και του είπαν: 
-Μπορείτε να μα κάνετε λίγο γυμναστική;
-Ναι!Θα είστε φρόνιμοι όμως, απάντησε ο γυμναστής.
Τα παιδιά χάρηκαν πολύ. Τότε ο γυμναστής σφύριξε και τους είπε να μπουν στη σειρά. Τα παιδιά, όμως, έκαναν βλακείες και ο γυμναστής με σταυρωμένα τα χέρια στο στήθος του και πολύ νευριασμένος τους φώναξε δυνατά να μπουν όλοι γρήγορα στις θέσεις τους. Αμέσως όλοι σοβαρεύτηκαν και μπήκαν στη σειρά και για τιμωρία ο γυμναστής τούς έβαλε να τρέχουνε πάνω κάτω κι έτσι τα παιδιά κουραστήκανε πολύ. Ο γυμναστής τελικά έφυγε κι έτσι τελείωσε η σημερινή τους διασκέδαση."

Μου άρεσε πολύ!

από το μαθητή Δημήτρη Ν.




«ΣΚΟΥΠΙ ΝΤΟΥ: Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΓΟΣ»

Συγγραφέας: James Gefsey
Εκδόσεις: Ελληνικά γράμματα

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"Όταν η μηχανή μυστηρίου μένει από λάστιχο, ο Σκούπι Ντου και οι φίλοι του βρίσκονται σε μια περιοχή που γίνονται οικοδομικές εργασίες. Σε μια τρομακτική κρυφή σπηλιά τα παιδιά ανακαλύπτουν τυχαία ένα βιβλίο με ξόρκια. Όταν, όμως, εμφανίζεται στη σκηνή ένας κακός μάγος, φαίνεται πως ο Σκούπι Ντου έχει άλλη μια υπόθεση να λύσει!"

Μου άρεσε γιατί η ιστορία είχε πολλή φάση και μυστήριο.

από το μαθητή Γιώργο Τσ.



«Η ΕΙΡΗΝΗ»

Συγγραφέας: Τάκης Ζέρβας
Εκδόσεις: ΕΝΑ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"Κάποτε ήταν η μικρή Ειρήνη που αγαπούσε πολύ τα ζώα αλλά πιο πολύ αγαπούσε το λύκο. Μια μέρα δεν είχε σχολείο κι έτσι αποφάσισε να πάει μια βόλτα στη φίλη της, την Εύα, που ζούσε στο δάσος. Ετοιμάστηκε να πάει. Στο δρόμο ήξερε ότι θα συναντήσει έναν λύκο. Εκεί που προχωρούσε, από μακριά βλέπει ένα λύκο. Ο λύκος πήδησε μέσα στην αγκαλιά της και άρχισαν να παίζουν. Πηγαίνοντας στην Εύα, ξαφνικά βλέπει μια λύκαινα με τα λυκάκια της. Η Ειρήνη άρχισε να απομακρύνεται από το σπίτι. Συνεχίζοντας το δρόμο της είδε τρεις κυνηγούς με κάτι πολύχρωμα πουλιά κρεμασμένα στις ζώνες τους. Έφυγε χωρίς να χαιρετήσει τους τρεις κυνηγούς. Συνεχίζοντας το δρόμο της ανέβηκε στη γέφυρα ενός ποταμού και ένιωσε μέσα στην ψυχούλα της ένα ωραίο συναίσθημα. Εκεί χαιρέτησε ένα ζευγάρι που είδε. Τελικά άρχισε να βρέχει και η Ειρήνη πήρε το δρόμο του γυρισμού."

Μου άρεσε γιατί η Ειρήνη αγαπάει πολύ τα ζώα. Δε μου άρεσε γιατί ήταν πολύ μικρό.

από το μαθητή Βασίλη Π.