ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Μήνυμα από την ActionAid


Διαβάστε το μήνυμα που έστειλε η ActionAid για τη συμμετοχή μας στην παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση 2013 - 2014

Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς που συμμετείχατε στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση!
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας συγχαρούμε για τη φετινή σας συμμετοχή.
Για μια ακόμα χρονιά η συμμετοχή σας ήταν μαζική, παθιασμένη και άκρως δυναμική!



Οι φωτογραφίες από τις δράσεις σας, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ είναι ο καλύτερος μάρτυρας.

 Μοιραζόμαστε μαζί σας ορισμένα απολογιστικά στοιχεία της φετινής εκστρατείας:
· 761 ήταν οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν και παρέλαβαν εκπαιδευτικό υλικό
· 39.000 ήταν τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση
· 538 ήταν τα σχολεία που μας έστειλαν οπτικοακουστικό υλικό και τις χάρτινες αλυσίδες τους
· 551 ήταν τα σχολεία εκτός Αττικής και 210 ήταν τα σχολεία εντός Αττικής.
· 29.738 είναι τα ανθρωπάκια που έχουν φτάσει στο γραφείο μας μέχρι στιγμής!
Θα θέλαμε να συγχαρούμε πρώτα εσάς τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχετε σε τέτοιες δράσεις και έτσι δίνετε την ευκαιρία στα παιδιά σας να γίνουν μέρος της κοινωνίας των πολιτών, μιας κοινωνίας που απορρίπτει τις διακρίσεις και παίρνει ενεργό θέση υπέρ της αποδοχής, της ισότητας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιπλέον, θα θέλαμε να μεταφέρετε τα συγχαρητήριά μας σε όλους/ες τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση εκ μέρους τόσο της ActionAid όσο και της Global Campaign for Education  που έχει τον διεθνή συντονισμό της δράσης.

Και τώρα τι;
Μέσα στον Οκτώβριο τα ανθρωπάκια θα καταφτάσουν στο Υπουργείο Παιδείας και θα μας συνοδέψουν στην συνάντησή μας με τους υπεύθυνους για θέματα πρόσβασης των παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση. Η έρευνά μας συνεχίζεται και τα πρώτα στοιχεία, λαμβάνοντας υπόψη και το καινούργιο νομοσχέδιο δείχνουν ότι για μαθητές που αντιμετωπίζουν ορισμένες μορφές αναπηρίας τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δυσμενή. Μέσα στο πλαίσιο αυτό η συμμετοχή σας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας αφιερώσουμε ένα βίντεο της ActionAid που πιστεύουμε ότι αναπαριστά με τον πιο «εύγλωττο» τρόπο τη σημασία της συμμετοχής σας τόσο στη συγκεκριμένη δράση όσο και σε άλλες δράσεις της ActionAid όπως είναι το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού, που ξέρουμε ότι πολλά σχολεία ήδη υποστηρίζετε.





Ελπίζουμε η συνεργασία μας να συνεχιστεί και την καινούργια σχολική χρονιά. Θα σας κρατάμε ενήμερους για όλα μας τα καινούργια εκπαιδευτικά προγράμματα.


Καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση με υγεία και δικαιοσύνη για όλους! 
Φιλικά,

Εκπαιδευτικός Τομέας ActionAid