ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Web 2.0 in Learning - Π.Μ.Σ. Τμήμα Πληροφορικής Α.Π.Θ.

Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση

Το Τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με μεταπτυχιακούς φοιτητές, δημιούργησαν ένα πολύ χρήσιμο wiki που μπορεί να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της μαθησιακής διεργασίας.

Το wiki περιλαμβάνει πληθώρα εφαρμογών και σχεδιαστικών χαρακτηριστικών σχετικών με το Web 2.0 εργαλείων που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό διδακτικών δραστηριοτήτων.

Αυτό που μας αφορά περισσότερο, είτε είμαστε εκπαιδευτικοί είτε μαθητές, είναι οι σύνδεσμοι που βρίσκονται στο αριστερό μενού "Web 2.0 Εργαλεία".



Περιλαμβάνει ανά κατηγορία διάφορες συλλογές εφαρμογών που μπορούν να μας φανούν χρήσιμες.
Για παράδειγμα αν ψάχνουμε κάποιο εκπαιδευτικό λογισμικό για τη δημιουργία κόμικ , μπορούμε να πατήσουμε στην επιλογή Cartoon Design - Animation και να επιλέξουμε το λογισμικό που μας ενδιαφέρει μέσα από μια λίστα πληθώρας επιλογών που έχει συγκεντρώσει το Τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ.

Κάποια λογισμικά είναι ιδιαίτερα εύχρηστα στη λειτουργία τους, ενώ κάποια άλλα είναι πιο απαιτητικά.
Σε κάθε περίπτωση η εξάσκηση πάνω σε αυτά είναι ο καλύτερος οδηγός μας!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγείτε από τον πλούτο των διαδικτυακών εφαρμογών που μπορούμε να αξιοποιήσουμε μέσα στην τάξη.

Δανάη Χαλυβοπούλου
εκπ/κός 2ου Δ.Σ. Κρηνίδων