ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι

Η μικρή Κασπάροβα




Ο θρίαμβος της 13xρoνης Καβαλιώτισσας Σταυρούλας Τσολακίδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι στο Αλ Αναΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν ήταν τυχαίος.
Γεννημένη στις 24 Μαρτίου του 2000, η πιτσιρίκα από την Καβάλα είναι ήδη νούμερο 1 στην Ελλάδα στο σκάκι, σε όλες τις ηλικίες, έχει ΕΛΟ πάνω από 2.000 μονάδες, παίζει ήδη στην εθνική ομάδα και θεωρείται απ' τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης.
Οι γνώστες του αθλήματος δεν πέφτουν από τα σύννεφα για την επιτυχία της. Έφτασε στο απόγειο το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ολοκλήρωσε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα). Συγκέντρωσε τόσους βαθμούς όσους ακριβώς χρειαζόταν για να αφήσει πίσω της την Ουζμπέκα Αμπντουσατόροβα -που έκανε επίσης 9 βαθμούς αλλά βγήκε δεύτερη με το κριτήριο ισοβαθμίας- και άλλες 124 αθλήτριες από 63 χώρες.
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα της απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας:
«Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε ένα άθλημα που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και ευφυΐα. Είναι μια νίκη που έδωσε σε όλους μας μεγάλη χαρά και αισιοδοξία. Εύχομαι ολόψυχα το μέλλον να είναι γεμάτο από ανάλογες επιτυχίες που θα επιβεβαιώνουν τις πολύ μεγάλες δυνατότητες της νεολαίας μας, στο πλευρό της οποίας η Πολιτεία οφείλει να είναι πάντα αρωγός».

πηγή 

Σκακιστικός Όμιλος Φιλίππων

Μαθήματα σκάκι σε αρχάριους και προχωρημένους.

Η εκπαιδευτική αξία του σκακιού είναι διεθνώς αναγνωρισμένη παράλληλα
με την ψυχαγωγική του ενώ από πολλές επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στη λήψη αποφάσεων, την αύξηση της προσοχής και της συγκέντρωσης και την επίδοση των μαθητών στο σχολείο. Σκάκι μπορούν να παίξουν αγόρια και κορίτσια ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στο σχολείο. 


Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε Οκτώβριο και απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή πρωί στην αίθουσα προπονήσεων του σκακιστικού ομίλου στις Κρηνίδες, στο πρώην Δημαρχείο. Προπονητής είναι ο κ. Γιάννης Αυτσόγλου ο οποίος διαθέτει μεγάλη προπονητική εμπειρία.

Οι ώρες προπονήσεων είναι κάθε Κυριακή 11-12 για τους αρχάριους και 12-13 για τους προχωρημένους. Τα δίδακτρα ανέρχονται στα 10€/μήνα για ένα παιδί και στα 15€/μήνα αν υπάρχουν δύο ή περισσότερα παιδιά από μια οικογένεια.
Πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στα τηλέφωνα:
6977469909  Ηλίας Κουμουλίδης
6936015473  Ανανίας Γερμανίδης

Από τη σελίδα του Ομίλου στο facebook