ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μάθε παιδί μου...γεωγραφία


Οι περισσότερες οικογένειες δεν έχουν τα χρήματα για να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά σας δεν θα πρέπει να μάθουν για το ποιος και τι υπάρχει εκεί έξω.Αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να διδάξετε τα παιδιά σας σχετικά με άλλες χώρες και κράτη; 
Ετοιμαστείτε  να εξερευνήσετε τον κόσμο με τα κουτσούβελα σας, χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από την πατρίδα σας. 
Δείτε τα παρακάτω: 
1. Αγοράστε ένα χάρτη ή ακόμα καλύτερα μια υδρόγειο, στριφογυρίστε την κλείνοντας τα μάτια σας για να πάρει μια θέση. Στη συνέχεια, ανοίξτε τα μάτια σας και διαβάστε το όνομα της χώρας την πρωτεύουσα, και συζητήστε για το που είναι, π.χ. κοντά στις ΗΠΑ, στον Ισημερινό, ή στο Βόρειο ή Νότιο Πόλο. 
2. Δοκιμάστε μια νέα συνταγή. Το μαγείρεμα μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική εμπειρία μάθησης. Εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε ένα νησί, ένα χωριό ή ακόμα μια άλλη χώρα, βρείτε μια συνταγή που είναι παραδοσιακή και δοκιμάστε την με την οικογένειά σας. 
3. Μοιραστείτε τις παλιές φωτογραφίες από ταξίδια με τα παιδιά σας. Έχετε επισκεφθεί διάφορα μέρη στην εφηβεία σας ή ακόμα και ως ενήλικας χωρίς τα παιδιά. Μπορεί να  ήταν ένα ταξίδι με το σχολείο στο βουνό ή καλοκαιρινές διακοπές με φίλους ή ο μήνας του μέλιτος. Βγάλτε τις παλιές φωτογραφίες και μοιραστείτε τις ιστορίες σας. Μπορείτε να πάρετε μια λίγο πιο πέρα, βγάζοντας έξω το χάρτη ή μία υδρόγειο και να δείξετε στο παιδί σας την θέση σε σχέση με το πού ζείτε. 
4. Θα μπορούσατε επίσης να εξερευνήσετε τη μουσική από άλλους πολιτισμούς. Είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι η μουσική επηρεάστηκε από πολλούς ανθρώπους από άλλες χώρες. Δώστε στο παιδί σας ένα μάθημα σε ένα συγκεκριμένο είδος  jazz  π.χ. επειδή έχει ένα πλούσιο πολιτισμό και ιστορία, μπορείτε να δανειστείτε βιβλία και CD . Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μια συναυλία ώστε να μπορούν να δουν και να ακούσουν τη μουσική ζωντανά. 
5. Κάντε ένα εικονικό ταξίδι. Εάν ο προϋπολογισμός σας δεν επιτρέπει για ένα ταξίδι που περιλαμβάνει μια πτήση και ένα διαβατήριο, ταξιδεύοντας στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι εξίσου εκπαιδευτικό. Αναζητήστε στο διαδίκτυο ιστορία, παραδόσεις, τρόφιμα και πολλά άλλα, απο τον τόπο καταγωγής σας. 
6. Παρακολουθήστε ξένες ταινίες. Οι ταινίες είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για να εισαγάγει τα παιδιά σας σε άλλες χώρες. Κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο για τις καλύτερες φιλικές προς την οικογένεια ξένες ταινίες και στη συνέχεια παρακολουθήστε όλοι μαζί. Μόλις τελειώσει η ταινία, περάστε  λίγο χρόνο συζητώντας. 
7. Παρακολουθήστε ένα πολιτιστικό φεστιβάλ. Πολλές πόλεις πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις που γιορτάζουν διαφορετικές κουλτούρες και είναι συχνά πλούσια σε εμπειρίες. 

πηγή