ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Αποκριάτικες στολές

Αποκριάτικη στολή μακαρονάδα



Υλικά  
κόκκινη μπλούζα, κόκκινο παντελόνι,
κόκκινες σάλτσες, κόκκινα παπούτσια,
κόκκινο καπέλο, άσπρο χοντρό κορδόνι 
Στάδια κατασκευής 
Φορέστε μια κόκκινη φόρμα ή κόκκινο παντελόνι με κόκκινη μπλούζα, κόκκινες κάλτσες και κόκκινα παπούτσια. Τώρα είστε… η σάλτσα ντομάτα! Κολλήστε σε ένα κόκκινο καπέλο άσπρο χοντρό κορδόνι για μαλλιά (σαν αυτό που έχουν οι σφουγκαρίστρες) και ράψτε στο παντελόνι και στη μπλούζα σας κομμάτια από το ίδιο κορδόνι, για μακαρόνια.



Αποκριάτικη στολή τηλεόραση


Υλικά  
1 μεγάλο κουτί, χρωματιστό χαρτόνι, λίγη πλαστελίνη, σύρμα πίπας 
Στάδια κατασκευής 
Χρησιμοποιήστε ένα κουτί απορρυπαντικού, για να φτιάξετε τη δική σας πρωτότυπη τηλεόραση. Κόψτε ένα παραλληλόγραμμο στη μπροστινή πλευρά του κουτιού, περίπου 6-10 εκατοστά μικρότερο από το μέγεθος του κουτιού. Ντύστε το υπόλοιπο κουτί με χρωματιστόχαρτόνι και στολίστε με διάφορα πολύχρωμα χάρτινα κουμπιά, σχέδια, ακόμη και γράμματα. Στο πάνω μέρος, στερεώστε μια μικρή μπάλα πλαστελίνης και βάλτε επάνω της δύο σύρματα πίπας, για κεραίες. Κόψτε ένα άνοιγμα κάτω και πίσω απ’ το κουτί και η αυτοσχέδια αποκριάτικη στολή τηλεόραση είναι έτοιμη!

Αποκριάτικη στολή cowboy


Υλικά  
1 μεγάλη κούτα, λευκό χαρτί,καφέ χαρτί,
καφέ μαρκαδόρο, χαρτί γκοφρέ,
χαρτόνι, 2 τζιν παντελόνια,
σχοινί, φουλάρι, καουμπόικο καπέλο 
Στάδια κατασκευής 
Χρησιμοποιήστε μία μεγάλη κούτα (ανοιχτή από τη μια μεριά) για να φτιάξετε την αγελάδα. Ντύστε με λευκό χαρτί, κάντε μία τρύπα απ’ την οποία χωράτε να περάσετε και φτιάξτε τις «κηλίδες» της αγελάδας με καφέ χαρτί. Ντύστε ένα μικρό κουτί με καφέ χαρτί, φτιάξτε μάτια και ρουθούνια από γκοφρέ και αυτιά και κέρατα από χαρτόνι. Κόψτε δύο μπότες από χαρτόνι, περάστέ τις μέσα σε ένα τζιν παντελόνι και βάλτε το δεξιά και αριστερά της κούτας, ώστε να μοιάζει ότι είστε πάνω στην αγελάδα . Στο ύψος της τρύπας απ’ όπου περνάτε, περάστε δύο κομμάτια σκοινί σαν τιράντες για να στηρίξετε επάνω σας την αγελάδα. Τυλίξτε σχοινί για λάσο, φορέστε τζιν παντελόνι, φουλάρι και καουμπόικο καπέλο και είστε έτοιμος να βγείτε για κυνήγι στο άγριο… πάρτι!

Αποκριάτικη στολή εγγονάκι και γιαγιά


Υλικά  
Σακίδιο
Εφημερίδες
Ρόμπα
Μάσκα γριάς
Φορμάκι μωρού
Μαγκούρα
Τσάντα 
Στάδια κατασκευής 
Για την γιαγιά: Για την καμπούρα της γιαγιάς περάστε το σακίδιο στους ώμους του παιδιού αφού το έχετε γεμίσει με εφημερίδες. Φορέστε του τη ρόμπα ώστε να καλύπτει το σακίδιο – καμπούρα. Γεμίστε τη μάσκα με εφημερίδες και στερεώστε την με παραμάνες πάνω στη ρόμπα, στο ύψος του στήθους.
Για τη μάσκα: Μπορείτε να αγοράσετε μια μάσκα από το εμπόριο ή να φτιάξετε τη δική σας μάσκα χρησιμοποιώντας πλαστελίνη για τα χαρακτηριστικά και μαλλί πλεξίματος για τα μαλλιά.
Για το εγγονάκι: Γεμίστε το φορμάκι με εφημερίδες και δώστε του σχήμα μωρού, «πλάθοντας» με τα χέρια. Στερεώστε το φορμάκι στο λαιμό της ρόμπας, έτσι ώστε
να μοιάζει ότι το κεφαλάκι του παιδιού βγαίνει από το φορμάκι. Το εγγονάκι βρίσκεται τώρα σκαρφαλωμένο στη καμπούρα της γιαγιάς. Τέλος, δώστε στη «γιαγιά» να κρατήσει τη μαγκούρα και την τσάντα της. Η στολή σας είναι έτοιμη για να εντυπωσιάσει τους φίλους σας! 
 
Αποκριάτικη στολή μπουρμπουλήθρα


Υλικά  
1 πλαστική Λεκάνη, 1 φαρδιά κορδέλα,
λευκό ή ροζ καλσόν, Λευκή ή ρόζ μπλούζα,
λευκά μπαλόνια, σκουφάκι μπάνιου,
πετσέτα μπάνιου 
Στάδια κατασκευής 
Αφαιρέστε τον πάτο μιας πλαστικής λεκάνης, στην οποία χωράτε να περάσετε μέσα. Κάντε τρύπες στο χείλος της (δύο μπροστά και δύο πίσω), πέραστε φαρδιά κορδέλα στις δύο μπροστινές τρύπες και, σταυρώνοντας πίσω, περάστε την κορδέλα στις δύο πίσω τρύπες. Φορέστε λευκό ή ροζ καλσόν, μπλουζάκι στο ίδιο χρώμα και κολλήστε επάνω του μικρά λευκά μπαλόνια. Βάλτε ένα σκουφάκι μπάνιου, πάρτε μία πετσέτα και… έτοιμη!!

Αποκριάτικη στολή πιλότος


Υλικά  
1 μεγάλο κουτί, ψαλίδι, χρωματιστό κανσόν                                                                         χαρτόνια διάφορα χρώματα, διπλόκαρφο 
Στάδια κατασκευής 
Κόψτε ένα χαρτόνι στο σχήμα που βλέπετε στην εικόνα. Χωρίστε το σε τρία κομμάτια και αφήστε το μεγαλύτερο στη μέση ώστε να χωράτε. Σε χρωματιστά κανσόν σχηματίστε τα φτερά και Κόψτε ακόμη το πτερύγιο της ουράς και τον έλικα και στερεώστε τον με διπλόκαρφο, ώστε να γυρίζει. Μπορείτε να το ζωγραφίσετε με ότι χρώματα θέλετε. Για τη μάσκα ανοίξτε τρύπες για τα μάτια και κολλήστε ζελατίνη για ωα φαίνονται σαν γυαλιά πιλότου. Στις άκρες περάστε ένα κορδονάκι για να μπορείτε να το δέσετε γύρω από το κεφάλι.
Τώρα μπορείτε να μπείτε μέσα και να το απογειώσετε!

Αποκριάτικη στολή λουλούδι



Υλικά  
Αφρώδες υλικό
Κορδέλα
Κόλλα
Αυτοκόλλητο σκρατς 
Στάδια κατασκευής 
Από το αφρώδες υλικό κόψτε μια λωρίδα με μέγεθος 45 cm επί 3 cm. Κόψτε ένα αρκετά μεγαλύτερο κομμάτι κορδέλας και κολλήστε το πάνω στη λωρίδα, αφήνοντας να περισσεύει αρκετό και από τις δύο πλευρές της λωρίδας. Σχεδιάστε και κολλήστε τα πέταλα ενώνοντας τις κορυφές τους. Διακοσμήστε με μικρότερα πέταλα. Το άνθος του λουλουδιού είναι έτοιμο. Δέστε το στο κεφάλι σας κάνοντας ένα φιόγκο. Φτιάξτε βραχιολάκια από αφρώδες υλικό για τα χέρια και τα πόδια και βάλτε για κουμπώματα αυτοκόλλητα σκρατς. Σχεδιάστε και κόψτε πέταλα και κολλήστε τα πάνω στα βραχιολάκια. Φτιάξτε τη λουλουδένια ζώνη με τον ίδιο τρόπο όπως και τα βραχιολάκια και η στολή λουλούδι είναι έτοιμη!

Αποκριάτικη στολή μικρή νεράιδα



Υλικά  
λευκό καλσόν, σύρμα, ροζ καλσόν φούστα,
τούλι, ζακέτα, 1 ραβδί 
Στάδια κατασκευής 
Φτιάξτε τα φτερά με χοντρό σύρμα και λευκό καλσόν ως εξής: πάρτε περίπου 4 μέτρα σύρμα και δίπλωσε στη μέση. Με το μισό σύρμα φτιάξτε ένα μεγάλο οβάλ, κλείστε στριφογυρίζοντας το σύρμα και αφήστε λίγο ελεύθερο. Κάντε το ίδιο με το άλλο μισό σύρμα και ενώστε μεταξύ τους τις άκρες που περισσεύουν. Περάστε ένα άσπρο καλσόν και στα δύο φτερά και στερεώστε δένοντας σφιχτά με κλωστή σε κάθε τελείωμα. Στρίψτε τα δύο φτερά στη μέση τους και είναι έτοιμα. Φορέστε ροζ καλσόν, φούστα με τούλι και ζακέτα, στην οποία μπορείτε να ράψετε γούνα, πάρτε και ένα ραβδί και… ξεκινήστε τα μαγικά!

Αποκριάτικη στολή Ηρακλής για αγόρια


Υλικά  
διάφορα χρώματα αφρώδες υλικό, διάφορα χρώματα γκοφρέ χαρτί, πορτοκαλί μπλουζάκι, 1 μακρύ κομμάτι πορτοκαλί ύφασμα, χρυσό σύρμα πίπας, πορτοκαλί καλσόν, χρυσό και ασημένιο χαρτόνι, 2 φαρδιές λωρίδες καφέ ύφασμα. 
Κεφάλι Λιονταριού 

Κολλάμε πρώτα μουσούδα και μάτια από αφρώδες και γύρω-γύρω λωρίδες από γκοφρέ χαρτί για χαίτη. Το υπόλοιπο ύφασμα το κόβουμε στο σχήμα του λιονταριού, με μεγάλα χέρια για να τα δέσουμε μπροστά και ουρά. Στο κεφάλι του περνάμε λάστιχο, για να το στερεώσουμε στο δικό μας κεφάλι!

Αποκριάτικη στολή πίτσα


Υλικά  
υαλοβάμβακα, κόκκινο και κίτρινο ύφασμα, τσόχα σε διάφορα χρώματα,κόλλα 
Στάδια κατασκευής 
Κόψτε δύο μεγάλα τρίγωνα από υαλοβάμβακα, τόσα ώστε να σας καλύπτουν από το κεφάλι μέχρι περίπου τα γόνατα . Ντύστε το ένα κομμάτι με κόκκινο ύφασμα και το άλλο με κίτρινο, σχηματίζοντας έτσι τον «σκελετό» της στολής. 
Σε τσόχα ή άλλο ύφασμα, κόψτε μανιτάρια, τυρί, πιπεριές και ό,τι άλλο θέλετε να έχει η πίτσα σας και ράψτε στο κόκκινο κομμάτι. Ενώστε τα δύο τρίγωνα, αφήνοντας κενό στο ύψος των χεριών και κάντε μία τρύπα στο επάνω μέρος, απ’ όπου θα περνάει το κεφάλι. 
Φορέστε ρούχα σε κόκκινο ή κίτρινο χρώμα και… προσέξτε μη σας δαγκώσει κανένας πεινασμένος! 
πηγή